donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

NK Footgolf 7 september op Golfpark Almkreek

12 augustus 2014 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Voor de vierde keer in de geschiedenis van de FootGolf-sport organiseert de Nationale FootGolf Bond een Nederlands Kampioenschap. Golfpark Almkreek zal op 07 september voor het eerst in de geschiedenis dit kampioenschap huisvesten. Net als alle voorgaande jaren nemen tientallen (ex)profvoetballers en FootGolf-toppers het tegen elkaar op in de strijd om de nationale titel.

Op zondag 07 september verzamelen de beste Nederlandse FootGolfers zich. Onder deze honderd spelers bevinden zich enkele tientallen (ex)topvoetballers. Zo verwacht de organisatie onder andere Roy Makaay, Kevin Hofland, John de Wolf, Michel Kreek, Dennis Gentenaar en de beste profvoetballer van 2013 Marcel Peeper. De overige spelers zijn amateurs die zich via de vijftien kwalificatieronden hebben gekwalificeerd voor deze eindronde. Aan het eind van de finaledag worden twee winnaars aangewezen: de beste (ex)profvoetballer en de beste overall speler.  

Jeugd
Op de par3-baan wordt tegelijkertijd een Nederlands Kampioenschap FootGolf voor de jeugd georganiseerd. Op de negen holes van deze baan moeten de deelnemers net als de volwassen topspelers bunkers, waterpartijen en hoogteverschillen overbruggen om de bal in de hole te krijgen. Voor dit jeugdtoernooi gelden geen kwalificatie-eisen, de inschrijving staat open voor iedereen tussen 8 en 14 jaar.  

Het toernooi is gratis toegankelijk. We nodigen dan ook iedereen uit om op 07 september naar Almkerk te komen om te genieten van de bekende en minder bekende spelers. Op het golfpark worden diverse side-events georganiseerd, waaronder het Nederlands Jeugd Kampioenschap FootGolf, Bumpervoetbal, disc golf en op het putting parcours kan de golfsport uitgeprobeerd worden.

Selectie
FootGolf is een sport die wereldwijd hard groeit. Ook in ons land lopen duizenden jaarlijks hun ronde op de FootGolf-baan. FootGolf combineert plezier, tactiek en techniek en is daardoor ideaal voor teams om te trainen en zich te vermaken. Dat dit geldt voor alle niveaus bewezen alleen dit jaar al ploegen zoals Ajax, Feyenoord, ADO Den Haag en RKC Waalwijk die allemaal met de selectie naar de golfbaan gingen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.