dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Online platform Arie Bouman bij oplevering letterlijk gedoopt

11 augustus 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - HV Media uit Veen leverde bij Arie Bouman Tuinplanten in Aalburg vanmorgen (11-8) een spiksplinter nieuw online platform op. Bij de oplevering was er niet alleen gebak, maar ook een fles champagne.

Bouman was uitermate blij met het digitale portal en wilde het online zetten kennelijk feestelijk vieren. Op een beeldscherm pronkte de nieuwe website trots en fier, tot volle tevredenheid van klant en bouwer. Net zoals een schip gedoopt wordt bij een tewaterlating, werd de website van Arie Bouman bij de oplevering ook gedoopt.

Beeldscherm
'Ga je gang!' klonk er als startschot. Geheel volgens traditie werd de champagnedoop uitgevoerd door een vrouw, want dat brengt geluk. (*) De daarbij horende actie was even bijzonder als spectaculair. Of alleen het scherm de 'champagneaanslag' overleeft heeft, laat zich raden...

Ludiek was de overdracht in ieder geval wel met na afloop koffie, gebak en ongetwijfeld jolijt over de bijzondere actie.

Onderstaand het filmpje van die spectaculaire oplevering...

Scheepsdoop
Een scheepsdoop is de doop van een nieuw schip voorafgaand aan een tewaterlating. Dit wil zeggen dat een fles champagne tegen de boeg wordt stukgeslagen onder het uitspreken van de woorden: "Ik doop u (naam schip) en wens u en uw bemanning een behouden vaart.' De mythe vertelt dat als de doop niet door een vrouw gebeurt, het schip haar hele leven rampspoed ondervindt. Verder moet de champagnefles breken. Wanneer één van deze twee zaken niet gebeurt zal het schip, volgens de mythe, haar gehele levensduur rampspoed ondervinden.

(Foto uit de video van HV Media uit Veen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.