zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Thur had ID mogelijke autodief niet op Facebook mogen zetten

8 augustus 2014 (door AalburgNet)

GENDEREN - Autobedrijf Thur uit Genderen had de ID-kaart van een vermeende autodief niet op Facebook mogen zetten. Dat vinden althans Bovag en politie, zo meldt Fred Kramer in Aftersales Magazine. Bij Autobedrijf Thur werd afgelopen maandag een Audi niet teruggebracht na een proefrit.

Op maandagmiddag 4 augustus verdween bij Autobedrijf Thur een zwarte Audi RS4. Een ogenschijnlijke klant in spé nam het voertuig mee voor 'een proefrit' om vervolgens niet meer terug te keren. Arie Thur plaatste hierop het door de bestuurder afgegeven identiteitsbewijs op de bedrijfssite en op Facebook. Reden: ondernemer Arie Thur wilde graag in contact komen met de man in kwestie.
Een dag later reageerde de persoon van het ID-bewijs naar Thur. De kaart bleek gestolen en de man had er niets mee te maken. De missie van de ondernemer was geslaagd: er was contact geweest. Daarop verwijderde Arie Thur de ID-kaart van het internet.

Niet meegeven
Bovag laat in het AD weten niet 'gecharmeerd' te zijn van de actie van het Genderense bedrijf. Volgens de brancheorganisatie moeten autobedrijven niet zelf het voortouw nemen bij dergelijke aangelegenheden, maar de zaak aan de politie overlaten. Bovag tipt 'de auto niet mee te geven als je het zaakje niet vertrouwt.'  

UPDATE: Inmiddels houdt de stelling 'Autobedrijf Thur had de ID-kaart van een vermeende autodief niet op Facebook mogen zetten' de gemoederne op Facebook (op de pagina van AltenaSteden.net) flink bezig. Voor- en tegenstanders wisselen elkaar daar af.

Ook onder het bewuste artikel op Aalburg.net (zie onderstaand) verscheen een aantal reacties.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.