woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Werkendam start onderzoek naar versnelde waterafvoer

1 augustus 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De gemeente Werkendam wil een enorme wateroverlast ten gevolge van noodweer in de toekomst sneller af kunnen voeren. Dit naar aanleiding van de buitensporige hoosbui afgelopen maandag, waar Werkendam alsook de overige kernen, blank hebben gestaan.

De riolering functioneert onder 'normale omstandigheden' prima, zo meldt de gemeente. De hoeveelheid hemelwater die afgelopen maandag naar beneden kwam, was uitzonderlijk. Dat werd eerder nog eens bevestigd door een oudere Nieuwendijker: 'Ik woon hier al heel lang, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.' Op sommige plaatsen viel 120 mm water per vierkante meter en veroorzaakte de nodige schade.

Men gaat daarom op zoek naar een manier om dergelijke hoeveelheden water sneller af te kunnen voeren. Weekblad Het Kontakt noteert een reactie van het college van Burgemeester en Wethouders: 'De overlast van buien van deze grootte zullen we nooit volledig op kunnen vangen, maar we zetten ons wel in om deze overlast zoveel als mogelijk is ook in de toekomst te kunnen beperken.'

(Foto Jacqueline Munnik - Nieuwendijk)

Zie ook:

Lees meer over:

wateroverlast regen extreem weer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.