maandag 6 december 2021

Alles over Altena

En dan zijn er beelden: wateroverlast Nieuwendijk

29 juli 2014 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - De regenval gisteren, 28-07-2014, was extreem. In combinatie met stevig onweer en bliksem zorgde de wolkbreuk boven de gemeente Werkendam voor heel veel overlast. Ook de kernen Sleeuwijk, Dussen en Hank werden getroffen. Uit Nieuwendijk kwamen meldingen binnen dat mensen zeven uur onafgebroken in de weer zijn geweest om de natte boel hun huis uit te krijgen. Anderen zullen dagen in de weer zijn om de zaken weer hersteld te krijgen. Een oudere inwoner liet weten: 'Zo erg heb ik het nog nooit meegemaakt.' Er zijn inwoners die 25 centimeter water uit hun huis moesten hozen, met alle modder vandien.

In Nieuwendijk viel 210,9 millimeter waar zeventig tot tachtig millimeter per vierkante meter als normaal gezien wordt. De brandweer was al met al tot laat aan het werk om al dat overtollige water weg te pompen... Die tomeloze inzet werd door bewoners begrijpelijk zeer gewaardeerd. Wethouder Wim de Jong bezocht vandaag Nieuwendijk, Sleeuwijk en Hank, loco-burgemeester Peter van der Ven toog naar Dussen.

Stoppen
Uit Almkerk kwamen eveneens berichten over ondergelopen straten en kelders. Golfpark Almkreek was her en der omgevormd tot golfvijver. In Woudrichem sloeg op enkele plekken de bliksem in waarvan de stoppen letterlijk doorsloegen. Vanuit de gemeente Aalburg kwamen weinig tot geen meldingen van overlast. Meeuwen meldde een ondergelopen straat.

Pompen gaat door
Waterschap Rivierenland meldt the day after: 'De aanvullende bemaling door extra pompen in het gebied blijft vandaag, dinsdag 29 juli, nog functioneel om het vele water op een goede manier weg te krijgen. De verwachting is dat de peilen in het gebied de komende dagen weer de normale waarden krijgen.'

Onderstaand een impressie vanuit Nieuwendijk gemaakt door Hans Crielaard en Jacqueline Munnik. Het kleine bruine hondje had het pittig...

Foto's 01 t/m 10 gemaakt door Hans Crieaard

1 Eemstraat
2 Vijver - Singel
3 Auto aan de Zevenbanseweg
4 Zevenbanseweg vanaf A 27
5 Overlast Rijksweg 88
6 Julianalaan (Regiobank)
7 Julianalaan
8 Hoek Julianalaan / Irenelaan
9 Pad naar woning Rijksweg 109 A
10 Zevenbanseweg vanaf Rijksweg

Foto's 11 t/m 16 zijn gemaakt door Jacqueline Munnik op en rond de Rijksweg. Met name voor het hondje (foto 15) was de situatie pittig. Je zult maar bang zijn voor water...

De redactie bedankt beide fotografen voor hun inzending.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.