donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

In Almkerk staat waterpeil nog hoog

29 juli 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In een aantal kernen is daags na de wateroverlast al een flinke daling van de waterstanden te zien, maar met name in Almkerk is het waterpeil in zowel de riolering als de sloten nog hoog.

Het Waterschap is hard bezig om de polders leeg te pompen en heeft daarvoor extra pompen ingeschakeld. Het water in de sloten van het buitengebied is al zo’n 40 centimeter gedaald, maar dat is nog niet voldoende.

Pas als het water in de polders voldoende is gezakt, kan de gemeente het rioolstelsel leegpompen. Het leegmaken vergt vervolgens nog ongeveer 10 à 15 uur.

De gemeente laat weten: 'Het stelsel in Almkerk staat dus op dit moment nog vol. Als er weer een grote bui valt, kunnen we helaas verwachten dat er direct weer water op de straat staat.'

De gemeente houdt het rioolstelsel voortdurend in de gaten om het peil zo snel mogelijk te kunnen normaliseren en de overlast tot een minimum te beperken.

Schoonmaak
De straten in Almkerk die onder water hebben gestaan worden woensdag 30 juli of donderdag 1 augustus door de gemeente schoongeveegd.

De brandweer en de buitendienst van Woudrichem zijn druk bezig geweest om wateroverlast te bestrijden na de hevige regenval van gister.

(Foto gemeente Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.