zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Tractor te water bij Drongelense veer

24 juli 2014 (door AalburgNet)

 

DRONGELEN - Even ging het mis vanmiddag (rond 16.30 uur) bij het Drongelense veer. Een missertje in de categorie 'Foutje... Bedankt!'

Een tractor met een last strobalen achter zich wilde de pont oprijden toen het mis ging. Trekker en al belandde daarbij in het  water. Het heeft er alle schijn van dat het gewicht van de tractor de pont 'wegduwde' en bij die beweging te water geraakte. Dat was flink balen dus... Temeer omdat de collega voor hem wel zijn trekker met aanhanger (ook met strobalen...) de pont op kreeg.

De hulpdiensten haalden de passagiers na enige tijd van boord en zijn daarop begonnen om het landbouwvoertuig weg te takelen. Een karwei dat uren gaat duren. 

De studente Sanne van der Kolk uit Drongelen was erbij en zag het gebeuren. Zij was zo attent om de foto's naar onze redactie op te sturen.

Een dergelijk ongelukje is overigens niet de eerste keer. Het veer kreeg er eerder mee te maken. Is daar trouwens niet een spreekwoord over... Iets met een steen?

Foutje. Bedankt!
De kreet 'Foutje. Bedankt!' stamt overigens uit de jaren negentig en is afkomstig van reclames die Reaal maakte met Rijk de Gooyer. De acteur acteerde in verschillende spotjes die allemaal ongekend succesvol waren.

(Foto's Sanne van der Kolk)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.