vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Gemeente: 'Overhangend groen tijdig snoeien'

24 juli 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Elk jaar keert het weer terug: overhangend groen dat over de openbare weg en trottoirs hangt en hinderlijk is voor alle gebruikers.

De gemeente roept haar inwoners op om bij het onderhouden van uw tuin het overhangende groen ook weg te snoeien. Dit zijn de bomen en struiken die over de erfafscheiding heen hangen op de stoep of de straat. Vooral op een smalle stoep belemmert dit de doorgang en kan het hinderlijk en gevaarlijk zijn. Zeker mensen met een beperking hebben hier last van. Ook ontstaan beschadigingen bij uitwijken voor een tegenligger.

Komende periode en tijdens de uitvoering van onze reguliere werkzaamheden wordt door de gemeente het overhangend groen gecontroleerd. Als we vaststellen dat bomen of struiken over de erfafscheiding hangen, doen we een brief in de bus met het verzoek de beplanting te snoeien.

Regels
Algemene regel hierin is dat de totale vrije doorgang op de weg en trottoir gewaarborgd moet worden en er een vrije doorganghoogte is van 4.20 m boven het wegdek.

'Wij hopen op uw medewerking', aldus de gemeente.

Lees meer over:

gemeente overhangend groen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.