donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Dag van Nationale Rouw

22 juli 2014 (door AalburgNet)

ALTENA - UPDATE -  Op de digitale pleinen van AltenaSteden.net blijft de vlag halfstok, totdat de slachtoffers van de vliegramp naar Nederlad zijn teruggekeerd. Alle omgekomen passagiers verdienen respect, zo is de mening van de redactie. Dat betreft dan niet alleen de omgekomenen van de eerste vlucht, maar ook de laatste kist die in Hilversum zal aankomen.

Premier Rutte heeft woensdag 23 juli uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Morgen komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan op Vliegbasis Eindhoven.

Van alle gebouwen van de rijksoverheid hangt de vlag halfstok. Er mag halfstok worden gevlagd van 5:49 uur tot 21:43 uur, aldus het officiële vlagprotocol.

Verder worden op verschillende momenten klokken geluid. Dat gebeurt ook gedurende 5 minuten voor aankomst van de vliegtuigen. Dat is waarschijnlijk om 16.00 uur. Dus rond 15:55 uur zullen verschillende kerkklokken in het land vijf minuten lang luiden.
Na de landing van de twee militaire vliegtuigen klinkt er een trompetsignaal. Daarna zal er een minuut stilte in acht worden genomen. Iedereen kan zich hierbij aansluiten, schrijft het kabinet.

Koning en Koningin
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen op Vliegbasis Eindhoven aanwezig zijn als de eerste lichamen terugkeren in Nederland. Ook premier Rutte en vice-premier Asscher zijn erbij, evenals als vertegenwoordigers van andere landen met slachtoffers.

De laatste dag van nationale rouw was 8 december 1962, de dag dat koningin Wilhelmina werd bijgezet.

Altena
In Woudrichem en Aalburg wordt in het bijzonder stil gestaan bij het overlijden van Henk en Ina Kroon. Dit ondernemersechtpaar heeft een optiek in Wijk en Aalburg en woonde in Woudrichem. Zij laten twee dochters na.
De gemeenten Aalburg en Woudrichem hebben een condoleanceregister opengesteld. Op de respectievelijke gemeentehuizen kunnen mensen hun steun betuigen.

De Oude Kerk van Aalburg zet haar deuren op voor wie behoefte heeft aan een stil moment van bezinning of gebed.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.