donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Relatie met burgemeester blijkt struikelblok. Gemeentesecretaris moet vertrekken

21 juli 2014 (door WerkendamNet)

Realte laatWERKENDAM - De relatie tussen de burgemeester van Werkendam en gemeentesecretaris Koenen is voor de fractievoorzitters en de wethouders van de Werkendamse gemeente reden geweest voor overleg over de positie van de gemeentesecretaris.

Hoewel het college kennelijk toch zeker wel tevreden is over het functioneren van Erwin Koenen, werd toch besloten dat de gemeentesecretaris vanwege de relatie met burgemeester Carla Breuer zijn werkzaamheden bij de gemeente Werkendam moet beëindigen.

Koenen: ‘Ik betreur het dat de relatie die tussen mij en de burgemeester is ontstaan tot zoveel commotie heeft geleid. Ik heb geen andere keuze dan de beslissing van het college te accepteren.’

Vakantie
Koenen is vanaf nu met vakantie. De komende tijd zal met hem gesproken worden over een passende oplossing voor de ontstane situatie. In onderling overleg is besloten dat er verder geen mededelingen worden gedaan.

(Foto Gemeente Werkendam)

Relatie laat heel ander licht schijnen over diverse zaken.

Oké FM - de regiozender die eerder uitgebreid aandacht besteedde aan "De Zaak Potters" in een lange uitzending - schrijft: 'In de regio gingen al langer de geruchten dat gemeentesecretaris Erwin Koenen een relatie zou hebben met burgemeester Carla Breuer. Deze geruchten werden echter altijd ontkend. In de vele reacties op social media wordt zelfs gesproken over een relatie van al meer dan drie jaar. Dit laat ook direct een heel ander licht schijnen over diverse zaken.

Zo kwamen gemeentesecretaris Erwin Koenen en burgemeester Carla Breuer landelijk in het nieuws nadat de burgemeester een zeer vertrouwelijke brief had doorgeleid naar gemeentesecretaris Erwin Koenen. Dit zou in 2011 gebeurd zijn. In deze vertrouwelijke brief vertelde de psycholoog van de geschorste en toen nog met ontslag bedreigde ambtenaar Potters over de ‘spanningsklachten’ waarvoor de medewerker onder behandeling is. In de vertrouwelijke brief werd ook geschreven over de verstoorde werkrelatie met dezelfde gemeentesecretaris Erwin Koenen en de acties van Erwin Koenen die daaruit voortvloeiden. Niet veel later is de ambtenaar ontslagen door gemeentesecretaris Erwin Koenen. Inmiddels loopt er al bijna vijf jaar een zware juridisch geschil tussen gemeentesecretaris Erwin Koenen en Potters. Er wordt gesuggereerd dat in die periode er al sprake was van een relatie tussen gemeentesecretaris Erwin Koenen en burgemeester Breuer.

Door het vertrek van Erwin Koenen en Carla Breuer liggen er wel behoorlijke hangijzers voor de gemeente Werkendam. De samenwerking op het gebied van P&O, waar zowel Erwin Koenen als Carla Breuer nauw bij betrokken waren, als het gehele dossier Potters komen hiermee in een ander daglicht te staan.' Aldus Oké FM.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.