maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Aalburgs ondernemersechtpaar verongelukt

18 juli 2014 (door AalburgNet)

AALBURG / WOUDRICHEM - In verband met het vliegtuigongeluk boven Oost-Oekraine (17-7), hangt de Nederlandse vlag vandaag op alle rijksgebouwen in Nederland tot zonsondergang halfstok. 'Nederland rouwt', sprak premier Rutte eerder.

De redactie van AltenaSteden.net wenst alle nabestaanden en betrokkenen heel veel sterkte bij deze werkelijk bizarre situatie. Ook online gaat de vlag daarom halfstok op alle sites van AltenaSteden.net. Dat zijn Aalburg.net, Werkendam.net, Woudrichem.net én AltenaSteden.net...

Brabanders
Bij de vliegtuigramp zijn 192 Nederlanders omgekomen, waaronder waarschijnlijk tientallen Brabanders. Meer dan dertig meldt Omroep Brabant. Er zaten 298 mensen aan boord, 283 passagiers en 15 bemanningsleden, in het toestel van Malaysia Airlines dat onderweg naar Kuala Lumpur International Airport vermoedelijk werd neergeschoten.

UPDATE 18/7 - 11:30 uur
Naar verluidt zat ook een ondernemersechtpaar met een winkel in Wijk en Aalburg in het verongelukte toestel. Het zou gaan om de lokale opticien en zijn echtgenote. Zij wonen in Woudrichem. Hoewel het bericht nog niet officieel bevestigd is, melden diverse bronnen dit trieste feit. Uit respect vermeldt de redactie de namen nog niet. Het wachten is op de bevestiging.

Afgelopen nacht kwamen ook bij AltenaSteden.net de eerste berichten hierover binnen. Zo krijgt de tragiek plotseling een gezicht en is Oekraïne ineens heel dichtbij...

UPDATE 18/7 - 13:00 uur
Gemeente Woudrichem laat weten: 'Het gemeentebestuur  van Woudrichem is diep geschokt door de vreselijke gebeurtenis in Oekraïne. Wij moeten er ernstig rekening mee houden dat een echtpaar uit onze gemeente aan boord van het vliegtuig was en tot de slachtoffers behoort. Wij wensen familie, vrienden en bekenden van de slachtoffers heel veel sterkte toe! Het gemeentebestuur wacht op nadere informatie van het Nationaal Crisiscentrum.'

UPDATE 18/7 - 15:00 uur
Hoewel nog steeds niet officieel bevestigd komen uit de Aalburgse gemeenschap de reacties los op het vermoedelijke overlijden van het ondernemersechtpaar dat werkt in Wijk en Aalburg en daar een eigen zaak heeft. Geschokt, verbijsterd en vol medeleven zijn de mensen om de tragische dood van de man en vrouw die in Woudrichem wonen. Ook hier is de familie geen onbekende en zijn de reacties navenant. Twitter en Facebook stromen vol met blijken van steunbetuiging en condoleance.

UPDATE 18/7 - 19:00 uur
Inmiddels is bevestigd dat het echtpaar dat is omgekomen bij de vliegramp de heer en mevrouw Ina en Henk Kroon betreft. Zij zijn eigenaar van Kroon Optiek aan de Berenhoeksestraat in Wijk en Aalburg.

Zowel in Aalburg als in Woudrichem is de verslagenheid groot. Het echtpaar woont in Woudrichem en laat twee dochters achter.

Kroon Optiek is ondank de tragische gebeurtenissen normaal geopend getuige dit bericht...

Beste klant van Kroon optiek,

Zoals u ongetwijfeld heeft gehoord, heeft zich donderdag 17 juli jongstleden een verschrikkelijke tragedie voltrokken. Desondanks ...willen wij u toch graag van dienst blijven. Kroon Optiek blijft dan ook conform de reguliere openingstijden geopend.

Vanzelfsprekend bieden we u alle gelegenheid om uw vragen te stellen of uw steun te betuigen.
U bent en blijft dus van harte welkom bij Kroon Optiek.

Met vriendelijke groet,

David van Helden,
Opticien
Kroon Optiek.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.