vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Poolse kinderen vieren weer vakantie in Altena

16 juli 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - ALTENA: Afgelopen vrijdag werden op het gemeentehuis in Aalburg elf Poolse kinderen ontvangen. De kinderen werden welkom geheten door burgemeester Naterop en de gastouders.

Deze kinderen zijn van 11 juli t/m 24 juli in Nederland en verblijven bij gastgezinnen in het Land van Heusden en Altena.

Vakantie
De Stichting Witamy organiseert deze vakantie voor de Poolse kinderen, die veelal in kindertehuizen wonen, al een aantal jaren. De opzet is om de kinderen een fijne vakantie te bezorgen en mee te laten draaien in een gewone gezinssituatie.

Witamy noteert hierover op haar website: 'In Polen wonen door armoede, alcohol, verwaarlozing, enz. veel kinderen niet in een gezin,maar in een kinderhuis. Wij zijn een stichting die deze kinderen hartelijk welkom heet in onze gezinnen. Elke zomer komt er een groep kinderen voor een vakantie naar Nederland, naar Het Land van Heusden en Altena (tussen 's-Hertogenbosch en Gorinchem). De kinderen logeren bij (gast)gezinnen waar ze het leven in een gezin kunnen ervaren. Tijdens de twee weken dat de kinderen hier zijn organiseert het bestuur voor alle gastgezinnen en hun Poolse logees een gezellige BBQ-middag. Op die middag kunnen de kinderen elkaar weer even zien en bijkletsen. De gastouders hebben tijd om ervaringen uit te wisselen.'

Voor meer informatie: www.witamy.nl

(Foto gemeente Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.