woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

AquaAltena gekraakt en Te Koop gezet

14 juli 2014 (door WoudrichemNet)

AALBURG/ANDEL - AquaAltena zit dan weliswaar op slot, maar dat weerhield enkele actievoerders niet het bad te kraken (en anderen?) het bad gelijk ook maar Te Koop zetten. Dit als reactie op het eerdere bericht deze week toen een onderaannemer beslag legde op het zwembad omdat er nog rekeningen te verefenen waren.

De reden hiervoor is een geschil tussen de hoofdaannemer en onderaannemers waardoor het zwembad niet opgeleverd wordt en het beheer niet overgedragen kan worden aan Sportfondsen. Vanaf dat moment zit er een dik slot op AquaAltena, ofwel er staat een gammel hek omheen, tot groot ongenoegen van veel regiobewoners. Het grote bord op het afgesloten terrein van zwembad AquaAltena spreekt dan ook boekdelen. 

Overigens belet het slot mensen niet illegaal te gaan zwemmen - en te douchen. Van die kraakactie zijn foto's, zoals te zien is in de video van Omroep Brabant.

UPDATE: Het gewraakte te koop-bord is inmiddels verwijderd.

Aqua Miriam
Overbuurvrouw Miriam - die wel een idee heeft wie het bord Te Koop heeft neergezet - heeft in reactie daarop haar eigen zwembad (5x10) maar geopend, verwarmd, met duikplank en glijbaan. Aqua Miriam is te bezoeken op uitnodiging.

  • Onderstaand het videofragment zoals dat op de site van Omroep Brabant te zien is.

(Foto Joop Lankhaar - Genderen)

Lees meer over:

Altena aquaaltena zwembad
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.