vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Jubilerende burgemeester Naterop 'blijft mooi in Aalburg'

11 juli 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De burgemeester van de gemeente Aalburg viert 4 september aanstaande zijn veertig jarig overheidsjubileum. Dat is mooi want Fons Naterop verklaarde eerder deze week Aalburg nog niet zat te zijn. Hij blijft voorlopig dus nog even.

In het programma Oké Magazine afgelopen woensdag was Naterop met het voltallige college aanwezig om onder meer te spreken over de Kadernota 2015 en de ambities het komende bestuurlijke jaar. Bij die gelegenheid werd hem de vraag voorgelegd of de burgervader niet te groot zou zijn voor een kleine gemeente zoals Aalburg. Aanleiding van die opmerking waren de lofuitingen die de eerste burger eerder ten deel vielen omtrent zijn optreden rond de Veense oud & nieuw rellen, de steunbetuiging rond de bedreigingen aan zijn adres en de waardering vanuit de Aalburge gemeenschap die breed tevreden is met "zijn" burgemeester. 'Onze burgemeester is een man met karakter', zo klonk het.

Is Aalburg te klein voor de burgemeester? Desgevraagd reageerde Naterop: 'Juist het realiseren van die kleine dingen, dat geeft mij veel meer voldoening dan een functie vervullen waar je veel verder afstaat van de bevolking. Dus laat mij maar mooi in Aalburg blijven!' Die toezegging werd genoteerd door de radiomakers van Oké FM.

Carriére
Voor zijn burgemeesterscarrière was Naterop eerder gemeentesecretaris van Lith, Geldermalsen en Halderberge en directielid bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Op 1 september 2008 werd de CDA-er geïnstalleerd als burgemeester van Aalburg. Inmiddels is Fons Naterop aan zijn tweede termijn bezig.

Op 4 september 2014 viert hij dus zijn veertigjarig overheidsjubileum. Daar komt vast een feestje, daar in de Aalburgse raadzaal...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.