dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Evangelie, water en hamburgers gaan prima samen

10 juli 2014 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK / OUDENDIJK - VEG De Burcht uit Sleeuwijk organiseerde afgelopen zondag een klinkend beach event. Op het strandje van Oudendijk waren volgens zeggen 'ruim 700 mensen' aanwezig voor een middag 'steengoede' muziek van Trinity die speelde vanaf ms Friendship. Aansluitend was er een smaakvolle barbecue. De Burcht organiseerde dit alles in het kader van LEEF! Zomer Evenementen.

Met de Friendship als buffer zwommen - en speelden - de kinderen in het veilige, ondiepe gedeelte ervoor. Wat opviel was het plezier en de ontspannen sfeer. En dan was er ook de stranddienst. Sjaak de Lijster vertelde die middag zijn indrukwekkende levensverhaal. Door drugsgebruik en andere verslavingen stond zijn leven op zijn kop. Ondanks alle tegenslag heeft hij zijn leven weer op de rit gezet en vertelde hij wat Jezus daarin voor hem betekende. Wordlbeatband Trinity speelde de sterren van de spreekwoordelijke hemel. Wie er niet was, heeft wat gemist. Na het concert ging de BBQ aan en werden ruim duizend hamburgers, vele kilo's shoarma en kipvleugels opgegeten. Al met al dus een zeer geslaagde en, getuige de reacties, breedgewaardeerde middag.

Events
Ontmoeting, ontspanning, humor, live muziek en inhoud! Deze woorden beschrijven in het kort het karakter van de drie zomer-events met de titel “LEEF!” die De Burcht Sleeuwijk organiseert in juni, juli en augustus. Op drie zomerse dagen is er een afwisselend programma voor inwoners uit Sleeuwijk en omgeving. De toegang voor alle evenementen is gratis.

Op 22 juni trad Cabaretier Timzingt op in het Altena college. Zondag, 6 juli was het Trinity-time dus. Op 31 augustus aanstaande is er nog een openluchtsamenkomst & kids-event in Sleeuwijk.

Trinity
Trinity is een Nederlandse worldbeat-band met de broers Johan, Elbert en Niek Smelt en hun vriend Bert Bos. De gebroeders Smelt zijn opgegroeid in Peru, en de Zuid-Amerikaanse invloeden zijn, samen met wat Keltische klanken, terug te horen in hun muziek. Verder kenmerkt hun muziek zich door het gebruik van allerhande wereldmuziek zoals Afrikaanse beats. Hun nummers zijn in het Spaans, Engels en op hun eerdere albums ook in het Nederlands. Trinity ontstond in 2003 en heeft op vele verschillende podia gestaan zoals tijdens het Xnoizz Flevo Festival in 2010 en 2012 en de EO-Jongerendag in 2013. Ook speelde de band in Duitsland op het Himmelfarht Festival, het CREA Festival in Zwitserland en in België op Festicert. Ook heeft de band opgetreden in Rusland, Gambia, Senegal, Frankrijk, Engeland en Ierland.

(Foto's AltenaSteden.net)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.