woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Opbrengst Als een Lopend Vuurtje (bijna) 10.000 euro

9 juli 2014 (door AalburgNet)

ALTENA -  Op 7 juni 2014 is de pinksterfietstocht van Stichting Als een Lopend Vuurtje weer gehouden. Vanaf  9:30 uur waren de kerken weer open voor het fietsende publiek. Een groep zeer fanatieke fietsers begonnen echter al om 8.00 uur aan een tocht van 200 kilometer. Bij de opengestelde kerken konden  de fietsers een hapje en/of drankje krijgen, even uitrusten en de kerken bewonderen. Ondanks dat het  erg warm was, was het een zeer geslaagde dag!

Opbrengst
Op woensdagavond 25 juni heeft de evaluatievergadering van Als een Lopend Vuurtje 2014 plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering is de cheque aan Stichting Njokuti uitgereikt. Met Als een Lopend Vuurtje 2014 is een mooi bedrag van € 9.750,00 opgehaald. Beide stichtingen zijn erg blij met dit forse bedrag.

Carola Nijhof, namens de stichting: 'Via deze weg willen we alle fietsers, vrijwilligers en sponsors bedanken voor hun deelname aan Als een Lopend Vuurtje 2014. Zonder jullie was het niet zo’n groot succes geweest! We hopen dan ook weer op de steun en enthousiaste medewerking van jullie allen voor Als een Lopend Vuurtje 2015.'

Goed doel
Stichting Njokuti, opgericht in 2002 en gevestigd te Gorinchem, stelt zich tot doel om kinderen met een handicap te ondersteunen, zodat ze meetellen en een volwaardige plek krijgen in hun gemeenschap. Stichting Njokuti is werkzaam in Afrika, in de landen Tanzania en Kenia. De medewerkers van de stichting zijn Nederlandse artsen, die de ziekenhuizen en revalidatiecentra ter plaatse ondersteunen. De artsen reizen zelf één- of tweemaal per jaar, op eigen kosten, naar Afrika om de kinderen te opereren en voor deze operaties kan het opgehaalde geld goed gebruikt worden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.