woensdag 18 mei 2022

Alles over Altena

Crew Tienerfriends 'onderscheidend' in nieuwe outfit

8 juli 2014 (door WerkendamNet)

OUDENDIJK / SLEEUWIJK - Geen nieuwe kleren voor de keizer, maar polo's voor de crew... Een schip, water, strand, goede muziek, dreigende luchten, vrolijke mensen en een smakelijke barbecue... Dat waren de ingrediënten rond de overhandiging van de spiksplinternieuwe outfit voor de bemanning van ms De Friendship die zij kregen van AltenaSteden.net. Op het strandje van Oudendijk waren volgens zeggen 'ruim 700 mensen' aanwezig voor een middag steengoede muziek van Trinity die speelde vanaf het jeugdschip. Organisator van dit alles was VEG De Burcht uit Sleeuwijk in het kader van LEEF! Zomer Evenementen.

Aan boord van het schip had de (bijna) volledige crew van ms de Friendship zich verzameld in de stuurhut. Mathijs Vos, één van de bevlogen bestuursleden van Stichting Tienerfriends, was de animator van de actie. Vos benaderde maanden geleden de redactie van AltenaSteden.net en deed de suggestie om 't-shirts of zo' te sponoren. Na intern beraad ging AltenaSteden.net mee met de suggestie onder het motto 'Goede intiatieven verdienen steun.' Cor Spek: 'Naast de sympathie die we hebben voor het doel, het gedachtegoed, spreekt ook hun werkwijze ons aan. Kortom, er viel een prima match te maken.' De redactie liet vervolgens lichtgrijze polo's borduren met het logo van Tienerfriends voorop, de term CREW op de rug en het logo van AltenaSteden.net op de rechtermouw.

Zondag, 6 juli 2014 werden deze dan eindelijk overhandigd. Gezocht werd steeds naar een geschikt moment. Na een ruime periode van gedwongen stilliggen omdat er een nieuwe Scania-motor in het schip moest worden ingebouwd, bleek het decor van het Zomer Event aan het Oudendijkse strandje een mooi moment. Spek overhandigde daarom aan dek van het in de vloedlijn liggende schip de outfit officieel aan kapitein Huibert de Graaf (foto midden) en Mathijs Vos (rechts). De laatste sprak: 'Wij verbinden ons graag aan AltenaSteden.net omdat zij onze doelstellingen onderschrijven. Het is een positieve club die ook altijd onze berichten plaatst. Wij zijn er blij mee. Zo kan de bemanning zich bij allerelei evenementen beter onderscheiden. Erg leuk dat het er nu echt van is gekomen!'

Hermotorisering
Ms De Friendship lag eerder aan het infus en werd daarvoor uit de vaart genomen. In de periode vanaf april tot en met juni is er aan boord keihard gewerkt. Zo werd het jeugdvaartuig door een duwboot naar Gorinchem gevaren waar de machinekamer werd schoongemaakt. De zogenaamde langzaamloper MWM had na heel veel draaiuren de spreekwoordelijke geest gegeven en moest worden vervangen. De uitbouw van het enorme motorblok bleek een mega-klus. Firma Vlot in Sliedrecht bouwde de 'nieuwe'Scania-motor in. De achterpiek werd vol beton gestort om extra ballast te geven, omdat de schroef na het verwijderen van de oude MWM bijna boven het wateroppervlakte uitkwam. Het optreden met Trinity aan dek was het eerste event waar de Friendship, na de onderhoudsperiode, weer actief aan deelnam. (Foto's AltenaSteden.net)
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.