dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Kleuters Oudendijk als Pluk en Aagje

12 juni 2014 (door WoudrichemNet)

OUDENDIJK - Kleuters Oudendijk als Pluk en Aagje De kleuters van Basisschool Oudendijk veranderen onlangs in Pluk en Aagje tijdens het kleuterfeest. Dit jaarlijks terugkerende feest stond dit jaar volledig in het teken van het beroemde boek van Annie M.G. Schmidt. Een enthousiaste groep ouders staat samen met de kleuterjuffen ieder jaar garant voor een origineel feest. Omdat de rest van de school op kamp was, bezetten de kleuters de hele school en konden genieten van allerlei inspirerende hoeken. Langhors was natuurlijk aanwezig en ook de torteltuin was volledig ingericht. Een heuse petteflet mét torenkamertje stond bovendien voor ze klaar.

Varen met de heen-en-weerboot
In de ochtend vonden enkele juffen de spelletjes maar 'kinderachtig' en daarom gingen de kinderen op zoek naar de lispeltuut om hen naar de Kluizelaar te brengen. Daar zouden ze tenslotte de hasselbramenjam vinden die de juffen weer zouden laten spelen, net als in het boek. Via het strand van Woudrichem voeren de kleuters - inmiddels allemaal met zwemvest aan - met twee zalmschouwen als heen-en-weerboot naar de vesting om daar de mysterieuze Kluizelaar te vinden. Na het eten van de jam kregen ook alle juffen weer zin in het feest en gingen de kinderen snel terug naar school.

Frieten van Vader Stamper
In de middag kwam Vader Stamper met frieten, deze mochten ze op kleden, direct uit een pan eten. Knakworstjes versierd als langhors maakten het feest compleet. De rest van de dag deden ze spelletjes en een optreden voor de ouders waarbij vooral de stampertjesdans populair was. Natuurlijk mochten de ouders ook de hasselbramenjam proeven, waarna ze met de kinderen mee gingen spelen. Al met al, een dag om nooit meer te vergeten.

Lees meer over:

kleuters Oudendijk pluk en aagje
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.