zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Tjalk Vertrouwen meert af in thuishaven

10 juni 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - 'Tjalk Vertrouwen komt thuis.' Met deze boodschap laat de coöperatie weten dat 'hun trots' naar Werkendam komt. Dat is gelukt dankzij de inzet van Provincie, Bedrijven, sponsoren en vele vrijwilligers.

De Tjalk Vertrouwen van Coöperatie Vertrouwen zal op 11 juni 2014 rond 16.00 voor het eerst in haar nieuwe thuishaven te Werkendam aanmeren bij Maritiem Aftimmer- en Interieurbedrijf Hoogendoorn-MBI, aan de Beatrixhaven 35.

Tjalk Vertrouwen werd vrijdag 6 juni te water gelaten en naar Werkendam gesleept door spits Manna van Bart Verkade. Het prachtige weer met matige zuidoosten wind droeg bij tot een voorspoedige tocht van de Talsma werf in Osingahuizen naar Stavoren en vandaar ging de tocht naar Amsterdam en Gorinchem om uiteindelijk - 11 juni - in Werkendam te arriveren.

Duurzaam
Coöperatie Vertrouwen is een innovatief renovatieproject dat transport over water op een duurzame manier wil ontwikkelen. 'Wij zullen samenwerkingsverbanden aangaan en realiseren tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijs en een grote groep zeer kundige vrijwilligers. Hierdoor ontstaat de optimale kennis en financiële draagkracht om dit project, in het huidige jaar van Mobiliteit & Mobiel Erfgoed, te realiseren. De tjalk Vertrouwen zal onder andere op een educatieve manier worden geëxploiteerd. Zo wordt kennis van het heden, verleden en de toekomst samengebracht. Ook zal de tjalk Vertrouwen weer als (zeilend) vrachtschip worden geëxploiteerd. Hiermee zullen we de verduurzaming van transport over water verder onder de aandacht brengen als mede inkomsten voor onderhoud genereren.'

(Foto Coöperatie Vertrouwen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.