maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Aalburg Rond: warm en gemoedelijk

7 juni 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De 30e editie van Aalburg Rond gaat de boeken in als 'warm'. Tropische temperaturen daalden neer op het Land van Heusden en Altena. Een eerste schatting laat weten dat ongeveer 1250 fietsers zich op het zadel hesen om Aalburg rond te fietsen. De steming was opperbest, mensen hadden het prima naar hun zin en deden alles op het gemakje. 'Het wordt vanzelf donker', was een veelgehoorde uitspraak.

Vrijdag, de dag voor de fietstocht, gingen de eerste kaarten al over de toonbank. Veel mensen zouden vroeg vertrekken, was het signaal. Dat was ook zo. Direct om half negen gingen diverse groepen vanaf de startposten op de pedalen.
De zon deed direct zijn best. Traditioneel was Veen en Wijk en Aalburg druk. Daar staan de deelnemende ondernemers en bedrijven kort bij elkaar en was het vaak afstappen geblazen.

Compliment
De ruim zestig ondernemers hebben zich van hun beste kant laten zien, getuige de reacties van veel fietsers. Iedereen had er zin in. Er was op veel plaatsen, water, ranja, limonade of een andere soort verfrissing. Fruit en snoepgoed 'vloeide' rijkelijk, alsook de balpennen, notitieblokjes, ansichtkaarten en meer. Overal konden mensen wel iets meenemen. Mensen vonden het prachtig. Ook lieten veel deelnemers zich uit over de goede organisatie. Een echtpaar uit Waalwijk, dat voor de eerste keer meedeed, was vol lof. 'Wij komen hier niet vandaan, maar alles is heel duidelijk aangegeven. We kunnen het prima vinden.'
Verschillende onderenemers twitterden gedurende dag en lieten foto's zien van hun stempelpost. Alle plaatsje zagen er letterlijk en figuurlijk zonnig uit. Cigo Lucas: 'Het Marktplein vol met auto's, veel fietsers voor de deur. Het Hart van Aalburg leeft!' Beauty Boutique Lalana laat weten: 'Wij hebben een Waterinfuus voor de 500 deelnemers!'

Die 1500 lijken vooralsnog niet gehaald te zijn. Bij de redactie van AltenaSteden.net was het in de ochtend vooral rustig. Later in de middag trok het peloton voorbij en werden over heel de dag 907 fietsers genoteerd. Dit getal is een indicatie. De verkochte kaarten en de tellingen op andere posten moet het definitieve aantal deelnemers bepalen. De voorlopige schatting staat zoals gezegd dus op 1.250 deelnemers. Dat zou iets meer zijn dan vorig jaar.

Evaluatie
Komende dinsdagavond vergadert het bestuur van de organiserende Ondernemersvereniging en zullen er ongetwijfeld nog punten en komma's worden rechtgezet. Ook zal dan het 'harde aantal' deelnemers bekend worden. Ook worden dan de winnaars van de trekking bekend gemaakt.

(Foto AltenaSteden.net: om 08:30 uur stond in Aalburg alles klaar om de eerste fietsers te ontvangen.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.