Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Sloop Uivernest gaat van start

6 juni 2014 (door WerkendamNet)

HANK - Dinsdag 10 juni wordt gestart met de sloop van dorpshuis ’t Uivernest in Hank. Nu onderzoek heeft uitgewezen dat er geen vleermuizen meer in het pand aanwezig zijn, is de weg vrij voor de sloopwerkzaamheden. Die duren maximaal vier weken.

Uit eerder archeologisch onderzoek kwam naar voren dat er op de plek van het dorpshuis tot 1918 een kerk heeft gestaan. Met een begraafplaats ernaast. Om zorgvuldig om te gaan met de funderingsresten van de oude kerk en menselijke resten die worden gevonden op de plek van de oude begraafplaats, is tijdens de sloop- en graafwerkzaamheden archeologische begeleiding aanwezig.

Nieuwe Uivernest
Na de bouwvakvakantie, op maandag 18 augustus, beginnen de heiwerkzaamheden. De bouw van het nieuwe Uivernest duur ongeveer een jaar. In september 2015 kan het nieuwe dorpshuis in gebruik worden genomen.

De vaste gebruikersgroepen van ’t Uivernest maken in de tussenliggende periode gebruik van ruimten in de basisscholen De Wilgenhoek en De Bolderik en het parochiezaaltje van de RK-kerk. De verhuizing naar de tijdelijke huisvesting heeft afgelopen week plaatsgevonden.

Lees meer over:

dorpshuis kerk sloop uivernest
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.