maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Aankleding rotondes krijgt vorm

5 juni 2014 (door AalburgNet)

AALBURG / ALTENA - De provincie Noord-Brabant is momenteel bezig met het reconstrueren van de provinciale wegen in het Land van Heusden en Altena en realiseert in dat kader in totaal negentien rotondes. Al lang leeft bij de gemeenten en de inwoners in het Land van Heusden en Altena de wens om de rotondes die zijn/worden aangelegd  extra te verfraaien met beplanting en/of kunst. De provincie is bereid voor vijftien rotondes hieraan onder bepaalde voorwaarden medewerking te verlenen. In Aalburg gaat het om acht rotondes, in Werkendam twee en in Woudrichem vijf.

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben hiervoor het project KLEURrijke rotondes opgezet. De bedoeling hiervan is dat zoveel mogelijk rotondes “aangekleed” worden. De uitwerking van de plannen verschilt per gemeente. De gemeente Aalburg is van mening  dat de rotondes, mits mooi ingericht en goed verzorgd, een visitekaartje kunnen worden voor onze gemeente.  Ze streeft er dan ook naar een smaakvolle groeninrichting en enige samenhang tussen de rotondes.

In Aalburg betreft het acht rotondes: Polstraat bij Wijk en Aalburg, Kelderstraat en Genderensedijk bij Genderen, Raadhuisstraat, Oude Weidesteeg en C.Branderhorststraat in Eethen, de witte molen en Meeuwensesteeg bij Meeuwen.

De uitvoering van dit project kan voor Aalburg is drie onderdelen worden verdeeld:
1.    De rotonde aan de Meeuwensesteeg in Meeuwen: Op deze rotonde komt het Marianne Vos kunstwerk, dat naar verwachting in de herfst geplaatst gaat worden.
2.    De rotonde aan de Polstraat in Wijk en Aalburg: Hier komt 1 van de 3 kunstwerken te staan die in het kader van kunst op de rotondes in samenspraak en met en met een bijdrage van de provincie worden gerealiseerd. Hierover komt naar verwachting rond de zomervakantie meer duidelijkheid.
3.    Overige rotondes: Kelderstraat en Genderensedijk Genderen, Raadhuisstraat, Oude Weidesteeg en C.Branderhorststraat Eethen en bij de Witte molen Meeuwen.

Adoptie
Aalburg gaat nu starten met de uitvoering van de overige rotondes, waarbij zij plaatselijke ondernemers de kans wil geven om te participeren in de groene aankleding van de rotondes. Deze participatie kan betrekking hebben op ontwerp, inrichting, onderhoud of adoptie van een rotonde.
De gemeente heeft ervoor gekozen om een gespecialiseerd bemiddelingsbedrijf in te schakelen die de rotondes gaat inrichten en onderhouden. Daarvoor wordt een contract afgesloten met een nog te kiezen bedrijf voor een langere periode. Het bemiddelingsbedrijf probeert de rotondes commercieel te exploiteren. Bedrijven die een rotonde adopteren, krijgen reclameborden op de rotonde als tegenprestatie.

Zodra bekend is welk bemiddelingsbedrijf de opdracht krijgt, zullen zij zich presenteren en hun plannen tot participatiemogelijkheden voor plaatselijke ondernemers kenbaar maken. Al met al wordt weer een stap in de goede richting gezet die uiteindelijk moet leiden tot KLEURrijke rotondes in het Land van Heusden en Altena.

Lees meer over:

Altena rotondes kleurrijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.