donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Woonlinie geeft gastlessen op basisschool De Bolderik in Hank

3 juni 2014 (door WerkendamNet)

HANK - Vrijdagochtend (23-5) stond bij basisschool de Bolderik in Hank in het teken van gastlessen van Woonlinie. Projectontwikkelaar Ruben Duinker en projectleider Bert van den Hengel waanden zich voor een paar uur docent. In groepen 7 en 8 vertelden zij de kinderen van alles over de bouw, en in het bijzonder over nieuwbouwproject de Roode Camer in Hank. Daarnaast besteedden zij o.a. aandacht aan beroepen in de bouw. De kinderen toonden zich enthousiast en onderwierpen de medewerkers van Woonlinie aan een vragenvuur.

Samen met de leerlingen is het hele proces van ontwikkelen, bouwen tot de uiteindelijke oplevering van een woning behandeld. Een belangrijk thema; Bouwen en wonen is een onderwerp dat kan worden geïntegreerd in alle lessen en vakken die een basisschool haar leerlingen biedt. Het is bovendien een onderwerp dat dicht bij de kinderen staat. Immers; iedereen woont in een huis en dat huis is ooit gebouwd.

Naast het bouwproces besteedden de medewerkers van Woonlinie bijvoorbeeld ook aandacht aan beroepen in de bouw en andere technische vakken, beschermende kleding op de bouw en mochten de klassen een gereedschapsquiz maken met als oplossing: ‘De bouw, iets voor jou?’. De kinderen waren erg enthousiast, en stelden scherpe vragen, zoals “Maken jullie dan geen winst?”. Woonlinie ziet het enthousiasme als een positief signaal en is blij een bijdrage te kunnen leveren aan dit soort projecten.

Vaklieden
Met gastlessen en een bouwplaats bezoek wil Woonlinie kinderen en ouders enthousiast maken voor de bouw als toekomstperspectief. Ze zien dat jongeren steeds minder kiezen voor een echt vak dat ze met hun handen uitoefenen. En dat is zonde. Werken in de bouw is knap, zinvol werk waarmee je een goede boterham kunt verdienen. En dat vertellen we, als opdrachtgever van grote bouwprojecten, graag aan leerlingen en hun ouders.

Bezoek
Op 13 juni bezoeken de leerlingen vervolgens de bouwplaats van project de Roode Camer, waar de bouw in volle gang is. Ze krijgen dan een rondleiding en mogen zelf ook nog een klus klaren. Over ruim een half jaar kunnen de kopers genieten van hun nieuwbouwwoning. Woonlinie bouwt er tien woningen: zes tussen- en hoekwoningen en vier tweekappers. De komende jaren ontwikkelt de Roode Camer zich tot een ruim opgezette wijk tussen de dijk en een open landelijk gebied. Er is nog één twee-onder-één-kapwoning te koop in het plangebied.

Lees meer over:

woonlinie Bolderik
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.