vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Zilvermeeuw sluit turncompetitie goed af

2 juni 2014 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - In het grote deelnemersveld waarbij ook geturnd moet worden tegen turnsters uit twee divisies hoger, was het voor de twee teams van De Zilvermeeuw tijdens de laatste turncompetitie onmogelijk om nog binnen te dringen in de top 3. Toch wisten de twee teams zich goed staande te houden in de nieuwe turnhal van Ridderkerk, waar de laatste competitie van het seizoen werd gehouden.

In de ochtend mochten de turnsters uit Sleeuwijk het spits afbijten. Het team was deze wedstrijd niet compleet, maar Isa van der Garde, Quin Watt en Renske Kraaij lieten zien dat ze het ook zonder hun teamgenoten konden. Op balk waren de turnsters erg strak en Renske behaalde hier dan ook een keurige 11,400. Ook op vloer gaan de meiden erg vooruit, met zelfs een 10,900 voor Quin. Het team behaalde een 9e plaats tijdens deze derde en laatste turncompetitie.

Geblesseerd
In de middag was het de beurt aan de turnsters van de selectie uit Giessen. Ook hier waren een aantal dames niet aanwezig. Het team bestond deze keer dan ook uit Eline Kanters, Kiara de Kock, Rosalie 't Lam, Louise van Drunen en Esra Kostense. Rosalie was echter geblesseerd aan haar rug, maar liet haar team deze laatste wedstrijd niet in de steek.

De turnsters begon sterk op sprong waar Louise voor het eerst een streksalto turnde. Op brug vielen de cijfers tegen, maar op balk werd dit goed gemaakt. Kiara turnde een balkoefening met een rechte handstand en een koprol. Dit leverde haar een 11,450 op. Esra wist te verbazen met een hele strakke oefening, zonder wiebeltjes. Zij kreeg dan ook een verdiende  12,650 voor de uitvoering, wat behoorde tot de hoogste scores van de in totaal 55 deelneemsters.

Op vloer wist Eline Kanters één van de hoogste cijfers te behalen. Met 12,550 had zij op 3 turnsters na de hoogste score. Ook Louise turnde strak met een dubbel flikflak en een loopoverslag-overslag. De wedstrijd werd afgesloten met een mooie 6e plaats.

Rayon
Op 28 juni 2014 wordt de laatste wedstrijd van het seizoen geturnd. Alle turnsters van De Zilvermeeuw komen dan nog één keer uit op de individuele rayonkampioenschappen.
 

Lees meer over:

turnen zilvermeeuw
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.