donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie arresteert schietende overvallers na achtervolging

30 mei 2014 (door WerkendamNet)

BREDA / NIEUWENDIJK -De politie heeft vier verdachten aangehouden in Nieuwland (Zuid-Holland). Ze worden verdacht van een gewapende overval op een juwelier aan de Haagdijk in Breda. Tijdens de achtervolging via de A-16, A-58 en A-27 werd ter hoogte van Nieuwendijk door de overvallers op de politie geschoten.

Even later, tijdens de arrestaties werd ook geschoten. Hierbij raakte één van de verdachten gewond.
 
De politie kreeg vrijdag 30 mei 2014 rond 13.45 uur een melding van een gewapende overval bij een juwelier aan de Haagdijk. Bij de overval werd gedreigd met een vuurwapen. De drie overvallers gingen er op een scooter met de buit vandoor. In de winkel waren op het moment van de overal alleen de medewerkers aanwezig. Bij de overval raakte niemand gewond.
 
Nieuwendijk geschoten
In Breda stapten de overvallers over in een auto en gingen er via de A-16, A-58 en A-27 met hoge snelheid vandoor. Ter hoogte van Nieuwendijk wordt er op de politie geschoten. Bij Meerkerk zouden de overvallers doormiddel van carjacking in een andere auto zijn overgestapt. De bestuurder van die auto raakte daarbij niet gewond.
 
Arrestaties
In Nieuwland (gemeente Zederik) kon de politie de vluchtauto klemrijden. Via een zogenaamde uitpraatprocedure zijn de verdachten aangehouden. Daarbij werd door de politie geschoten en raakte een verdachte gewond aan zijn been. De gewonde verdachte is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en staat onder politiebewaking. De overige drie arrestanten zijn in het cellencomplex van de politie ingesloten.
 
Vanwege de veiligheid van weggebruikers en het sporenonderzoek is de A-27 in noordelijke richting gedeeltelijk afgesloten, tussen het knooppunt Hooipolder en het knooppunt Noordeloos. Rijkswaterstaat heeft tijdelijk een omleidingroute ingesteld.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.