zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Jolanda van Ballegooijen Publiekstopper van Altena

29 mei 2014 (door AalburgNet)

ALTENA - In een zinderende finale is Jolanda van Ballegooyen (Ballegooyen Modes) verkozen tot winnaar van de Publieksprijs als Meest Ondernemende Vrouw 2014. Zij behaalde 34% van de stemmen, goed voor 1.478 voorkeuren. Hoewel de Jury deze uitslag formeel nog moet bekrachtigen - zo gaat dat met officiële tellingen - lijkt de zege een feit.

De onderneemster uit Dussen liep de laatste uren uit op haar opponent Leny van der Ham. Om 19.00 uur gisteravond (28-5) stond de Dussense nog een twintigtal stemmen achter. Tijdens de uitzending van Oké Magazine later die avond liepen de tellers verder op ten gunste van Jolanda van Ballegooyen. Leny van der Ham kwam zeker mee, maar moest rond 21.00 uur toch haar meerdere erkennen.
Beide genomineerde vrouwen hadden een brede achterban die bij de stemmengaring werd ingeschakeld. Voor Willem van Oranje College-docente Van der Ham kwamen de stemmen zelfs uit het buitenland. Zij werd dus tweede met 31% van de uitgebrachte stemmen achter haar naam. Goed voor 1.380 stuks.

Desiree Leijdens van Taste en More - uit Dussen - werd derde.

Stond het stemmenaantal in 2013 op 4.166, dat werd dit keer stevig verbroken met 4.379 uitgebrachte stemmen.

Officieel
Zaterdag worden alle winnaars officieel door de vakjury bekend gemaakt. Dat zijn leading lady Fientje Bax, Hannie Visser-Kieboom (Nieuwsblad), Piet Hartman (Columnist) en Cor Spek (AltenaSteden.net).
Naast de Publieksprijs reikt men dan ook de Juryvakprijs (Rabo Award) uit en de Innovatieprijs voor de Meest Ondernemende Vrouw van Altena. Een en ander gebeurt als onderdeel van de Marianne Vos Classic in het gemeentehuis van Aalburg. Dan zal ook de Glossy Vrouw en Altena officieel worden overhandigd.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.