vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Buurtpreventie Hart van Aalburg werkt. Winkeldievegge aangehouden

28 mei 2014 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Gister vond bij een winkel in het Hart van Aalburg een brutale en professionele winkeldiefstal plaats. Dankzij een uitstekend werkend camerasysteem kon de betreffende winkelier snel terugzien wat er was gebeurd. De dader, een vrouw met grote tas, stond volop in beeld en werd zo alsnog betrapt. Dankzij alert reageren van collega-ondernemers kon een verdere escalatie worden voorkomen.

Buiten werd de vrouw in een andere winkel aangesproken door de beroofde winkelier die haar sommeerde mee te komen om overgedragen te worden aan de politie.

Dreigen
De man van de vrouw kreeg lucht van de zaak en wilde verhaal komen halen. Doordat de winkeliers in het Hart van Aalburg echter nauw in contact staan met elkaar werd erger voorkomen. Via Whats App werd de situatie via aan elkaar doorgespeeld. Er werd direct gereageerd door diverse collegaondernemers die zich als een haas richting de betreffende winkelier snelden om hem te ondersteunen. 'Deze overmacht aan aandacht haalde duidelijk de ergste dreiging uit de lucht!', aldus een bericht van Hart van Aalburg na afloop.

De zaak is verder overgedragen aan de politie en er zal aangifte gedaan worden tegen de dader. (Hart van Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.