donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Debat over samenwerking P&O wederom geweigerd

27 mei 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - 'Geschrokken' hebben de ChristenUnie (CU) en Progressief Altena (PA) kennisgenomen van de inhoud van de brief van de burgemeester Noordergraaf van Woudrichem.

In zijn reactie op het feitenrelaas van het Werkendams college met betrekking tot het beëindigen van de samenwerking op P&O geeft hij een inkijkje in het dossier van de bestuursopdrachten. Noordergraaf geeft aan het beeld dat van hem geschetst wordt door het Werkendams college als 'schokkend' en 'kwetsend' te ervaren. De conclusie kan getrokken worden dat het ernstig fout zit met zowel de samenwerking als de communicatie tussen de gemeenten. In plaats van nauwer samen te werken gaan de colleges op dit moment rollebollend over straat. Daarnaast blijkt uit de brief van Noordergraaf dat de informatie die het college aan de Werkendamse raad verschaft niet correct is. De raad van Werkendam is tenminste onvolledig, maar blijkens de brief ook onjuist geïnformeerd. Aldus Corien Verweij (PA) in een reactie aan de redactie van Werkendam.net.

Oorzaak
Eén en ander maakt dat Progressief Altena samen met de ChristenUnie het verzoek heeft gedaan de brieven van het college van Werkendam en die van de burgemeester van Woudrichem op de agenda te plaatsen van de raadsvergadering van vanavond. Hennie Schermers (CU) vult aan: 'Wij willen onder andere van het college weten of zij nog steeds achter de brief staat die zij aan beide fracties heeft gestuurd. Tevens willen de fracties onderzoeken hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen en wat de oorzaak hiervan is.'

Inmiddels hebben de coalitiepartijen laten weten niet akkoord te gaan met het verzoek tot agendering. Progressief Altena en ChristenUnie beraden zich nu over een andere aanpak.

(Archieffoto Arie Noordergraaf)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.