vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Waterschap komt tegemoet aan bezwaren gebruik ruimte rondom dijken

27 mei 2014 (door WoudrichemNet)

REGIO - Waterschap Rivierenland gaat de ontwerplegger, die van invloed is op het gebruik van de ruimte rondom de dijken, aanpassen. Dit naar aanleiding van de bezwaren die bij het waterschap binnen zijn gekomen toen het waterschap begin dit jaar een eerdere versie van de legger ter inzage aanbood.

Om in de toekomst over voldoende ruimte voor dijkverbeteringen te kunnen beschikken wil het waterschap de legger aanpassen. Een legger is een register waarin staat omschreven waaraan waterstaatswerken qua ligging, vorm, afmeting en constructie moeten voldoen. De leggeraanpassing zorgt voor beperkingen in het gebruik van de ruimte rondom de dijken. Bij veel inwoners en gemeenten ontstond de angst dat hierdoor bestaande bebouwing of nieuwbouw in het gedrang zou komen.

Bezwaren
Het waterschap komt nu tegemoet aan deze bezwaren door bestaande bouwrechten een plaats te geven in de legger. Dit betekent dat onder voorwaarden beperkte mogelijkheden tot uitbreiding blijven bestaan. Dat vraagt, nog meer dan voorheen, maatwerk bij vergunningverlening rondom dijken.

Om de aanpassing mogelijk te maken trekt het waterschap het eerdere ontwerp in. De aanpassing vraagt de nodige zorgvuldigheid. De verwachting is dat begin 2015 het aangepaste ontwerp ter inzage ligt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.