dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Van der Straatenloop Werkendam staat er zeer goed voor

26 mei 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De zevende Van der Straatenloop in Werkendam op woensdag 4 juni belooft weer een mooi spektakel te gaan worden en de organisatie ziet zijn inspanningen van de laatste jaren nu beloond worden met veel inschrijvingen. Waren er een paar geleden net 100 lopers nu ziet het er na uit dat er meer dan 250 lopers naar Werkendam komen.

Organisatoren Paul Wijnja en Martin Delleman hebben bewust gekozen voor veel kwaliteit maar willen de massa ook graag een mooi evenement aanbieden wat vorig jaar tot een nieuw deelnemersrecord leidde van meer dan 225 lopers. De hoofdafstand over 5 kilometer wordt de laatste jaren gedomineerd door Keniaanse atleten waarbij vorig jaar een zeer snelle 14.10 op de klokken gebracht werd en met deze tijd was de Werkendamse stratenloop één van de snellere 5 kilometers in Nederland.

Favorieten
Dit jaar is de animo opnieuw groot en bij sommige categorieën is de deelname van zeer hoog niveau. Eén van de favorieten bij de senioren is Wesley van der Gouw die in de Rotterdam marathon net de limiet voor de Europese kampioenschappen miste, veel tegenstand komt uit Belgie van Yannick Michiels, een wereldtopper in orientatielopen, en twee jaar geleden de nummer twee in de wedstrijd. Bij de master 35 gaat Stefan van de Broek, de winnaar in de stratenloop van Sleeuwijk, tegenstand krijgen van onder andere Koos Verweij, Said kanfaoui, Rik Wolswinkel en zijn landgenoten Bart Lieckens en Ricky Meylaerts. Regio atleet Egbert Hooykaas gaat proberen in de Master 45 klasse in Werkendam het podium te halen met tegenstand van Hafid Chaaby, Aart Peter Baan, Peter Mijsberg en een delegatie van Rotterdam Atletiek met onder meer Robert Willemse, die vorig jaar winnaar was in deze categorie, gaat dit een mooie strijd geven.

Bij de dames is de winnares van Woudrichem Melany Spruijt één van de favorieten maar de winnares van de Zeeuws Vlaanderen Marathon, Ilona van de Hengel, zal zeker tegenstand bieden en regio atlete Ciska Hensen zal ook hoog eindigen. Meerdere snellere lopers worden waarschijnlijk nog toegevoegd de laatste week.

Evenals vorig jaar zal de Kadijk Beach University, een topsportgroep bestaande uit atletes die op zeer hoog nationaal niveau acteert, een demonstratie Beachvolleybal geven.

Inschrijven
Om 19.00 uur starten de jeugdlopen over afstanden van 500 meter tot 2000 meter en om 20.00 uur start de 5 kilometerloop. Inschrijven is mogelijk via www.stratenloopwerkendam.nl of op de avond zelf. Inschrijving vindt plaats op Beachsportcentrum Copakadijk in Werkendam en is mogelijk tot 15 minuten voor aanvang.

Voor verder info kun je ook kijken op www.altenaroadcircuit.nl.

Kijk voor het prgoramma in de Agenda op Werkendam.net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.