woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Onderzoek naar regiobrede mantelzorg

26 mei 2014 (door WoudrichemNet)

ALTENA - De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem houden dit jaar een onderzoek onder inwoners die mantelzorg verlenen of vrijwilligerswerk doen. Wij vinden het belangrijk om te weten hoeveel inwoners mantelzorg verlenen of vrijwilligerswerk doen in onze gemeenten, wat hun ervaringen zijn en aan welke ondersteuning zij behoefte hebben. De gemeenten starten daarom een onderzoek waar alle bewoners van de gemeenten aan deel kunnen nemen. Bij deze willen wij u daarom van harte uitnodigen om aan het onderzoek mee te werken. Het onderzoek, in de vorm van een enquête, wordt uitgevoerd door bureau Companen uit Arnhem.

De enquête is op internet te vinden. Vanaf 22 mei t/m 22 juni staat de enquête online. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 15 minuten. U bepaalt zelf wanneer u de enquête invult. Het onderzoek is anoniem, u hoeft geen naam achter te laten. De enquête is HIER te vinden.

Waar gaat het over?
Zoals u waarschijnlijk weet gaat er de komende tijd veel veranderen in de manier waarop zorg en ondersteuning worden georganiseerd. Voor de ondersteuning die mensen nodig hebben, wordt steeds meer gekeken naar wat de mensen uit het eigen netwerk en uit de buurt kunnen betekenen. Er wordt dus steeds meer verwacht van vrijwilligers en mantelzorgers. De gemeenten willen graag weten waar u als vrijwilliger of mantelzorger behoefte aan hebt of waar u problemen ervaart. Gekeken kan worden of de problemen kunnen worden opgelost.

Meedoen
Het is van belang dat zoveel mogelijk inwoners meedoen. De resultaten van het onderzoek zijn belangrijk voor de gemeenten en voor u. De resultaten van het onderzoek worden bekend gemaakt via de gemeentelijke websites en op de gemeentepagina in de krant.

Vragen
Heeft u nog vragen over het onderzoek? Neemt u dan contact op met de enquêteafdeling van Companen, telefoon 026-3512532. Mailen kan ook, naar enqueteafdeling@companen.nl. U kunt ook contact opnemen met de afdeling Wmo van uw gemeente.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.