vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Woerkummers vol lof over Woerkum

24 mei 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Diverse local heroes vertellen enthousiast wat zij van Woerkum vinden. 'De eenvoud maakt Woerkum aantrekkelijk', bijt Lizzy Koppe het spits af. De Geinfilmers maakten deze rolprent van ruim vijftien minuten.

Jos Korthout roemt de binding met het water en de historische sfeer. Columnist Jan Krale benadrukt de stadsrechten van de Vestingstad die door de zalmvisserij een 'geweldige culturele ontwikkeling heeft doorgemaakt.' Echtgenote Sophie bevestigt het aantrekkelijke van dezelfde historie. De loftrompet blijft 16 minuut 59 seconden lang uitgestoken: 'Het stadje is mooi, de mensen zijn leuk, iederen groet elkaar, de rust maar ook de reuring is leuk, de gastvrijheid is groot' enzovoorts...

Dokter Tinus
Uiteraard onbreekt ook plattelandsdokter Tinus niet in de bespiegelingen, net zoals de komst van koningin Beatrix in 2007 daarin een plekje krijgt. Kortom, het is zeer onderhoudend beeldmateriaal waar de betrokkenheid van af spat met de historie, het stadje en de 'enigszins eigenzinnige gemeenschap.'

Wie meer en alles van het stadje wil weten, wordt geadviseerd aan de wandel te gaan met een stadsgids. Bijvoorbeeld met Jos Korthout van de Stichting Stadsgilde Woudrichem, één van aldaar aangesloten (tien) gidsen.

Gouverneur Van Gammeren
De enige heraut die miste was Gouverneur Van Gammeren derzelve als representante van de Vesting. Hare Excellentie (de aanspreekvorm die heurt bij een Gouverneuze) had het vast te druk met (andere) gewichtige Vestingsaecke... Bij deze verontschuldigd.

Making of
Het filmpje is van de hand en het brein van Cor van Es, Kees Koren en Fulco de Jong - De Geinfilmers uit Nieuwegein. Zelfs the Making of... staat ook op Youtube en is HIER te bekijken.

(Foto boven Woudrichem.net)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.