vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Zonnebloem Almkerk-Nieuwendijk geniet van geslaagd uitstapje

21 mei 2014 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK / ALMKERK - In totaal veertig gasten en vrijwilligers vertrokken naar Rhenen voor een dagje Ouwehands Dierenpark. Het werd een meer dan geslaagde dag.

De Zonnebloemers mochtenbij het dierenpark gebruik maken van de 'persoonlijke ingang' zodat iedereen in alle rust kon uitstappen en in de rolstoelen konden gaan zitten. Na een korte wandeling door het park was er een kopje koffie met iets lekkers. Daarna werd de dierenplek verder verkend. Met een plattegrond in de hand sloeg het gezelschap geen verblijf over. 'Het was een warme dag, maar o zo heerlijk om buiten te zijn', meldt de Zonnebloem op haar Facebook-pagina.

Een van de gasten (90) liet de organisatie weten dat zij in 1934 (!) bij dit park had meegedaan aan een prijsvraag. De dame in kwestie had een gedicht geschreven dat zij woordelijk kon herhalen en waarmee zij de hoofdprijs won indertijd. Tien gulden was de stoffelijke waardering. Prachtig verhaal. Het gezelschap deed zich tijdesn de maaltijd tegoed aan versgebakken brood, beleg en een kroket.

Genieten
'Vervolgens gingen we op weg naar de zeeleeuwenshow. Dat was puur genieten, wat een leuke voorstelling! Daarna in colonne op weg naar een plek waar we ijsjes konden eten. Lekker in de schaduw. Nog een halfuurtje rondstruinen en dan is het helaas al weer tijd om naar huis te gaan. Om 15.30 uur zat iedereen weer in de bus. Allemaal stralende gezichtjes! De gasten hebben genoten en de vrijwilligers oo
k.' Aldus Zonnebloem Almkerk/Nieuwendijk.

(Foto Zonnebloem Almkerk/Nieuwendijk)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.