donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Minister Kamp en Van Nieuwenhuizen op werkbezoek bij VEKA GROUP

20 mei 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Minister van Economische zaken Henk Kamp en Cora van Nieuwenhuizen, Tweede Kamerlid voor de VVD, streken gisteravond neer in Werkendam voor een kort werkbezoek aan VEKA.

Kamp en Van Nieuwenhuizen kregen een rondleiding aan boord van binnenvaarttanker Somtrans 28. Dat schip was twee dagen (17 mei) daarvoor afgeleverd en gedoopt. VEKA eigenaar Peter Versluis gidste zijn gezelschap door de chemische tanker. Van stuurhut, naar de landingtanks en de machinekamer. Uiteraard werd er tijd genomen om een plaatje te schieten. Op de foto rechts legt Versluis het een en ander uit in het stampende hart van het schip, de machinekamer.

Europa
Een ander schip, Somtrans 29 en tweelingbroer van de Somtrans 28, is in de afbouwfase en wordt eind juli afgeleverd. Beide schepen zijn 135x15 meter en hebben achttien tanks aan boord voor het veilig vervoeren van chemische stoffen. De schepen worden voortgedreven door twee Mitsubishi motoren van 1278 PK.
Sinds de oprichting, in 1988, is VeKa Group uitgegroeid tot een begrip in de scheepsbouw en jachtbouw. Er is ook door diverse overnames vele jaren scheepsbouwervaring in huis gehaald

Voor wie Van Nieuwenhuizen niet (goed) kent: zij was eerder gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant. Voor de VVD is zij woordvoerder voor de portefeuilles waterinfrastructuur en havens, maar ook zee- en binnenvaart. Zij staat op de nominatie 'naar Europa te gaan.'

(Foto VEKA Group)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.