donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Achilles Veen sluit zinderende feestweek af

19 mei 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Voetbalvereniging Achilles Veen heeft een week lang haar nieuwe accommodatie “De Hanen Weide” aan de Groeneweg feestelijk geopend. Dit werd een groot succes met veel plezier, deelnemers en grote aantallen bezoekers.

Op woensdag 14 mei hebben 170 kinderen uit Veen een geweldige middag gehad met onder meer pannenkoeken en Oud Hollandse spellen.
Op woensdagavond hebben ongeveer vierhonderd genodigden de officiële opening van het complex bijgewoond, waar Ad Kwetters, begeleid door een sirene en groen/witte fakkelrook, het groene lint doorknipte. Ruim vijftig mensen hebben daarna van de gelegenheid gebruik gemaakt om tijdens het Open Huis de accommodatie eens goed te bekijken.

Huldiging
Nadat tijdens de toespraken de vele vrijwilligers, die een grote bijdrage geleverd hebben aan de bouw van het nieuwe complex, al uitvoerig bedankt waren was er een bijzonder moment voor Teus Prinse. Burgemeester Naterop verraste hem door tijdens zijn toespraak de ambtsketting om te doen en hem een Koninklijke Onderscheiding uit te reiken voor zijn vele vrijwilligerswerk in het verleden en zijn dagelijkse inzet bij Achilles Veen.

Fiets’em d’rin
Op de waterplas achter de accommodatie was een parcours gebouwd waar op donderdag 15 mei twinitg echte durfals, onder grote belangstelling, overheen fietsten. De uitslag was:

  • Originaliteitsprijs: Marijn van de Wetering.
  • 1e plaats: Levy Nuvelstijn
  • 2e plaats: Brian van Rooij
  • 3e plaats: Duncan Kwetters.

Toernooi
Het Achilles Toernooi op zaterdag 17 mei is gewonnen door Achilles 1849 uit Assen. Zij zijn dit seizoen direct gepromoveerd naar de Hoofdklasse zondag en waren de sterkste op De Hanen Weide. De Achilles wisseltrofee, die al in hun bezit was, hebben zij weer meegenomen naar Assen.
De aansluitende feestavond was, mede door het mooie weer, een groot succes en een bijzonder mooie afsluiting van een geweldige opening.

Lees meer over:

sport feestweek Achilles Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.