donderdag 8 juni 2023

Alles over Altena

Rick Sonnema op zwaarbevochten derde plek

19 mei 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg heeft afgelopen zaterdag tijdens de zevende internationale Rotterdam Cup Brons gehaald. Er streden  380 deelnemers van 62 clubs uit zeven landen om het hoogste podiumplaats.

Rick die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk deed mee in de categorie Kata 16+.Deze wedstrijd stond onder auspiciën van Karate Bond Nederland. De zestienarige Rick wist dat het een heel zwaar toernooi zou worden, omdat het een categorie 16+ is met deelnemers die een stuk ouder zijn.
 
De jonge Sonnema wist door te dringen tot de kwartfinales, maar verloor hij uiteindelijk met een minimale verschil van 2-1 van de latere Duitse toernooiwinnaar.
 
De Wijk en Aalburger mocht zich nu op gaan maken voor de herkansingen en vocht zich letterlijk terug om toch nog op het podium te komen. Hij won al zijn herkansingspartijen. Dit werd beloond met een bronzen plak. Op de foto staat hij dan ook trots tussen een Duitser, Belg en een Nederlander.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.