maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

Stemmen voor Topvrouwen van Altena 2014

18 mei 2014 (door AalburgNet)

ALTENA - De vakjury met Fientje Bax, Hannie Visser-Kieboom (Het Nieuwsblad), Cor Spek (AltenaSteden.net) en Piet Hartman (columnist) heeft na intensief beraad de nominaties voor de meest ondernemende vrouw van Altena 2014 opgesteld. In totaal tien vrouwen dingen mee naar de prijs, die wordt uitgereikt op 31 mei op het gemeentehuis in Wijk en Aalburg tijdens de Marianne Vos Classic. In totaal worden drie prijzen uitgereikt, de juryprijs (Rabo Award 2014), de publieksprijs en de innovatieprijs.

De vrouwen zijn

  • Marieke Meulman uit Woudrichem is eigenaar van het restaurant Bal-dadig in de Woerkumse vesting.
  • Rina Nieuwenhuizen uit Almkerk is één van de drijvende krachten achter de exploitatie van fort Altena dat van een verlaten plek werd omgetoverd in locatie waar horeca, cultuur en erfgoed samengaan.
  • Nienke de Groot (32) uit Sleeuwijk opent de lunchroom ’n Tikkie Anders in winkelcentrum de nieuwe S, die straks gerund wordt door mensen met een beperking.
  • Leny van der Ham-van Dijk (58) uit Andel is directeur 20-80learning op het Willem van Oranjecollege. Ze won de Onderwijsprijs Brabant 2012 en de Nationale Enterprise Promotion Award 2014.
  • Jetty Duister (52) uit Veen was twintig jaar geleden initiatiefnemer van de regionale sportverkiezingen in Wijk en Aalburg en runt sinds kort Powerhouse Sports, dat de rol van sport in de maatschappij wil verbreden.
  • Desiree Leijdens (28) uit Dussen is partner bij Taste Food BV (Taste and More) en founder van Masonjar.nl.
  • Colien Duister (44) uit Eethen is docent bloemschikken en biologie op het Prinsentuin en maatschappelijk actief bij stichting Paraplu, Xinix en dorpshuis Veen.
  • Riet de Graaf (57) uit Nieuwendijk combineert een akkerbouwbedrijf met een paardenhouderij. Tevens is ze bestuurlijk actief bij LTO Nederland.
  • Loes Lijmbach (61) runt als tuin- en landschapsarchitect een eigen bedrijf en was lange tijd politiek actief als raadslid en wethouder.
  • Jolanda van Ballegooijen (49) uit Dussen, ze is eigenaresse van Ballegooijen Modes, een toonaangevende modezaak in de regio.

Prijzen
De vakjury kiest de topvrouw 2014 en wijst de innovatieprijs toe, het publiek stemt voor de publieksprijs. Tijdens de finale op 31 mei wordt tevens de glossy Vrouw en Altena gepresenteerd. Een glossy magazine boordevol ondernemende vrouwen. Dit alles is een initiatief van Stichting Altena Brainport uit Wijk en Aalburg.

2013
De prijs voor de meest ondernemende vrouw werd in 2013 tijdens de Holland Ladies Tour voor de eerste maal uitgereikt aan Marianne Koorengevel uit Almkerk van het bedrijf Maropol in Werkendam. Laura Leijser van de Melkdrive in Genderen kreeg de innovatieprijs en Sandra Paans van de Werkendamse Verwarmingscentrale won de publieksprijs.

       STEM OP de topvrouw 2014 van UW KEUZE op www.VrouwenAltena.nl

(Foto Aalburg.net - De groep genomineerde Ondernemende Vrouwen uit 2013 - Twee van hen ontbreken op deze foto.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.