dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Opening Achilles Veen verliep in stijl

15 mei 2014 (door AalburgNet)

VEEN - De tribunes zaten behoorlijk vol, de stemming was hoog en de Achilles Veeners waren tot diep in de vezels gemotiveerd om er een spetterende opening van te maken. Dat lukte op het nieuwe, supermoderne sportcomplex aan de Groeneweg op een prima manier.

Voorzitter Janthijs de Fijter nam als eerste het woord. Hij blikte terug op zeventig jaar Achilles Veen, het jubileum dat ook gevierd wordt tijdens de aankomende feestweek. Uiteraard stond de voorman stil bij het hele proces van plannen maken, slopen en bouwen. Hij prees de kracht van de club, de inzet van de vele vrijwilligers die samen heel veel uren in iets moois hebben gestoken. 'Dit past bij de Veeners, Veen is een dorp op zich', sprak hij na afloop. 'Wij prijzen ons gelukkig met de grote inzet van vrijwlligers, sponsoren, bedrijven en de gemeente en iedereen die erbij betrokken is geweest.'

Aansluitend sprak, namens de KNVB, Kees van der Linden. Deze schonk na zijn speech de club een enorme muurklok die zomaar eens in de kantine of de bestuursklamer zijn plek zou kunnen krijgen. De voetbalbonder werd afgewisseld door burgemeester Fons Naterop die op zijn beurt ook de saamhorigheid van Achilles Veen prees. De burgervader was blij en trots tegelijkmet deze inzet. Tevens decoreerde hij vrijwilliger Teus Prinse met een Koninklijke Onderscheiding. Het heeft Zijne Majesteit behaagd...' Prinse toonde achterliggende jaren een enorme inzet voor de club, maar was en is ook maatschappelijk betrokken binnen diverse organisaties. Zo is hij onder meer sportverslaggever op de zaterdagmiddagen voor omroep Oké FM en de Hankse evenknie A-FM. Prinse zei verrast te zijn, hoewel hij toch wel een vermoeden had gehad dat er 'iets in de lucht hing. Normaliter moet ik van alles doen, maar het was te lang stil', legde hij desgevraagd voor de radio uit.

Opening
Na de speech van Henk Schreuders die sprak over de totstandkoming van de accomodatie, het bouwproces en de realisatie, knipte Ad Kwetters de het grote groene lint door dat gespannen was voor de ingang. De openingshandeling ging gepaard met luide sirenes en groen / witte rook afkomstig van fakkels die aan de andere kant van het veld werden aangestoken. Aansluitend werden de genodigden door ceremoniemeester Marian van der Wal weer naar de kantine gedirigeerd voor de nazit met felicitaties, de borrel en de bitterballen. Het bleef nog lang gezellig op de Hanenweide.

Omroep Oké FM was vanuit het actualiteitenprogramma Oké Magazine live aanwezig en deed diverse malen verslag van het feestgedruis.

Verder viert de Veense club de hele week nog feest met voor iedereen wat wils. Het volledige programma is te lezen in De Agenda op Aalburg.net

(Foto Aalburg.net: Er scheen een openingszonnetje. Daarmee was het weer voortreffelijk na de overvloedige regenval de dagen ervoor. Zo werd Teus Prinse ook letterlijk in het zonnetje gezet, net buiten de schaduwpartij van de tribune...)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.