donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Site Werkendam Maritime Industries online

13 mei 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Bij een nieuwe naam, hoort een nieuwe site. En die is er nu. Werkendam Maritime Industries (WMI) is de nieuwe naam voor de alom bekende Scheepsgroep Werkendam. Een internationale naam, want de Werkendamse bedrijven werken inmiddels wereldwijd voor Nederlandse én buitenlandse klanten. Gelijk met de naamsverandering is ook gekozen voor een nieuwe huisstijl, die het maritieme, Nederlandse karakter van Werkendam Maritime Industries weergeeft.

Werkendamse ondernemers bedienen alle maritieme sectoren: van binnenvaart tot recreatievaart en van kustvaart tot offshore. En dan gaat het niet alleen om nieuwbouw, verbouw, reparatie en onderhoud, maar om alles wat er bij het in de vaart brengen en houden van vaartuigen nodig is. Van ramen tot radars, van vloerbedekking tot verzekeringen, van offshore vaartuigen tot onderwaterinspecties – ‘Werkendam’ levert het allemaal.

Naast een sterkere profilering wil Werkendam Maritime Industries ook breder samenwerken. De pas aangestelde programmamanager zet zich in om verbindingen te leggen tussen Ondernemers, Overheid en Onderwijs- en Onderzoeksinstellingen. Het doel is om ideeën, mensen, technologie, financiering en onderwijs zodanig te combineren dat er nieuwe projecten, producten of nieuwe samenwerkingen van de grond komen. En dat is weer goed voor de uitbreiding van het producten- en dienstenpakket van het Werkendamse bedrijfsleven, verenigd in de nieuwe structuur.

Doelen
Inmiddels hebben een dertigtal bedrijven zich verenigd. Hun ambitie: een maritiem topcluster worden door een betere (internationale) profilering én een betere samenwerking en kennisdeling tussen Ondernemers, Overheid en Onderwijs- en Onderzoeksinstellingen. De ultieme doelen zijn: een nóg beter aanbod van hoogwaardige producten en diensten plus meer werkgelegenheid en verdiencapaciteit in de regio.  

Lees meer over:

online website
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.