vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Simon Schmidt en Marcha Admiraal clubkampioenen

13 mei 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Onder winderige omstandigheden, maar wel met zon en zonder regen hebben de Biesboschzwemmers hun zomer kampioenschappen in Zwembad Werkina in Werkendam gehouden. Voor de zwemmers vanaf 12 jaar stonden de 100 wisselslag en 100 en 50 meter naar keuze op het programma, de overige zwemmers hoefden maar twee keer het water in. Simon Schmidt en Marcha Admiraal werden na 1,5 uur wedstrijd gekroond tot winnaars. Simon en Marcha werden ook de kampioenen van het seizoen 2013-2014.

 Afgelopen winter was het nog heel spannend geworden bij de dames. Toen wisten Marcha, Sanne van de Pol, Jade Groeneveld en Redine van Breugel binnen een halve seconde van elkaar te eindigen. Vandaag vormden deze vier zwemsters ook de top vier al waren de verschillen wel groter. Marcha was na drie afstanden, ten opzichte van de vergelijkingstijden, de beste bij de dames. Zij werd gevolgd door Sanne, die Jade wist voor te blijven. Redine, de verrassende winnaar afgelopen winter, moest nu genoegen nemen met een vierde plaats. Carmen Damen, leeftijdsgenoot van Redine, legde beslag op de vijfde plaats. Redine wist haar persoonlijke record op de 100 vrije slag aan te scherpen, terwijl Carmen zich verbeterde op de 50 vlinderslag en 100 wisselslag. Voor de andere dames waren er geen verbeteringen, maar de verschillen met de vergelijkingstijden waren minder groot dan bij Redine en Carmen.

De beste
Bij de heren was de top drie afgelopen winter Lukas Schmidt voor Simon en Thomas Zielhorst. Vandaag maakte twee van de drie zwemmers ook deel uit van de top drie. Simon was de beste en werd op ruim drie seconden afstand gevolgd door Thomas. De nummer drie werd een leeftijdsgenoot van Simon, namelijk Leendert Paans. De winnaar van afgelopen winter, Lukas, moest nu genoegen nemen met een vierde plaats. De laatste van de top vijf was Tom Kruis. Leendert verdiende zijn derde plaats met persoonlijke toptijden op de 100 wisselslag en 50 vrije slag. Op de laatste afstand bleef hij net boven de magische grens van 30 seconden steken.

 Bij zowel de dames als de heren, werden de resultaten van de winter en zomer bij elkaar opgeteld en daaruit bleek dat Marcha bij de dames het beste resultaat had geboekt. Bij de heren ging de titel naar Simon, die het verschil met zijn broer van afgelopen winter wist om te zetten naar een voorsprong.

 Bij de zwemmers onder 12 jaar worden de tijden opgeteld en dit bepaald de top drie. Bij de 6 en 7 jarigen was Yara Besselink de beste. Helaas was zij de enige deelneemster. Bij de jongens kwamen er wel drie aan de start. Niels Muijt was de beste voor Rens Lisman en Leonard Oevermans. Zij zwommen 25 school- en vrije slag. Yara verbeterde zich op beide nummers en Niels op de vrije slag.

 Bij de minioren 3 en 4, de 8 en 9 jarigen, stond er 50 school- en vrije slag op het programma. Bij zowel de jongens en de meisjes kwamen meer dan drie zwemmers aan de start. De top drie bij de jongens werd gevormd door Corniek van Breugel voor Jan-Bart Verheij en Harmen den Hollander. Bij de meisjes was Maud de Visser de beste voor Celine Besselink en Marina Muijt. Jan-Bart zwom op beide afstanden nieuwe toptijden en Harmen deed voor het eerst mee aan een wedstrijd. Celine en Marina wisten zich te verbeteren op de schoolslag.

 Bij de oudste minioren leeftijd was er bij de jongens geen deelname en bij de meisjes kwamen er drie aan de start. Rebecca Branderhorst was de beste over 50 schoolslag en 100 vrije slag. Zij bleef Laura Verhoeven en Maureen Visser voor. Laura en Maureen waren sneller dan ooit op de schoolslag en Maureen zwom voor het eerst een 100 meter.

 Het laatste nummer was de familie-estafette. In drietallen zwommen families in schoolslag tegen elkaar. De familie Schmidt, bestaande uit Simon en Rebecca samen met hun moeder waren de beste. Zij bleven de familie Huisman en van Rossem voor.

Wedstrijden
De komende anderhalve maand staan er nog drie wedstrijden op het programma in het zwembad voor de Werkendammers. De komende twee weekenden doen 20 zwemmers in Eindhoven mee aan de Brabantse Zomer Kampioenschappen en in het derde weekend van juni staan de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen op het programma. Voor deze wedstrijd hebben Jade Groeneveld, Sanne van de Pol, Leendert Paans, Simon Schmidt en Tom Kruis zich op één of meerdere afstanden al geplaatst. Mogelijk komen daar in Eindhoven nog diverse afstanden bij. (BBZ)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.