donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

VVD burgerraadsleden officieel benoemd

12 mei 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  VVD Woudrichem heeft zijn burgerraadsleden nu ook officieel op het pluche gezet. Tijdens de extra besluitvormende raadsvergadering vorige week (6 mei jl.) werden de VVD-leden van de opiniërende raad benoemd.

Namens de VVD werden Stephan Vink, Inge Schüller en Jan Kolff benoemd. De VVD is hierdoor de komende periode weer op volle sterkte binnen de de Woudrichemse gemeenteraad.
 
Artikel 4
Op de partijsite maakt VVD Woudrichem melding van de benoeming en refereert daarbij aan het bewuste artikel: 'Leden van de opiniërende raad worden conform artikel 4 van de verordening op de opiniërende raad benoemd op voorstel van de politieke fracties en kunnen zowel raadsleden als burgerraadsleden zijn (maximaal drie burgerraadsleden per fractie). Een burgerraadslid is een benoemde politicus en maakt derhalve deel uit van een gemeenteraadsfractie. Hij/zij mag namens de fractie het woord voeren in de opiniërende raadsvergaderingen. Burgerraadsleden hebben dus een ondersteunende taak en mogen niet deelnemen aan de beraadslagingen en stemmingen van de besluitvormende raad.'
 
(Foto VVD Woudrichem: Robert van Dijk (fractievoorzitter), Jan Kolff, Inge Schüller en Stephan Vink)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.