vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Ontslag Bas de Peuter draait om 'vrij recente integriteitskwestie'

7 mei 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Bas de Peuter is dinsdagavond opgestapt als raadslid van de gemeente Woudrichem vanwege een 'vrij recente ernstige integriteitszaak' van een van de kandidaat-wethouders. Dat schrijft De Peuter woensdag in zijn ontslagbrief aan de voorzitter van de gemeenteraad. De oud-wethouder van Gemeentebelangen zou onjuist en onvolledig over de kwestie zijn ingelicht en ook de gemeenteraad was niet op de hoogte, stelt hij.

Lees hier verder...
 
UPDATE
 
Gementeraad neemt afstand van uitspraken De Peuter...
 
De Woudrichemse gemeenteraad neemt 'uitdrukkelijk' afstand van de woorden van Bas de Peuter. Dat schrijft de raad woensdagavond in een persverklaring.
 
De fracties van Gemeentebelangen en VVD hebben echter niet ingestemd met deze verklaring. Deze partijen zijn na een opnieuw besloten vergadering woensdagavond weggegaan en hebben ook niet deelgenomen aan de daarop volgende opiniërende raadsvergadering. Gemeentebelangen en VVD geven op een later moment tekst en uitleg.
 
lees verder
 
Onderstaand de brief van Bas de Peuter zoals hij die aan de gemeenteraad verstuurde:
 
De volledige tekst van de ontslagbrief van Bas de Peuter:
 
Recente ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen bestuurlijk Woudrichem, hebben mij genoodzaakt dit besluit per directe ingang te nemen, te weten: 
 
- Het niet informeren van de Raad door de voorgedragen en betreffend wethouder over een vrij recente ernstige integriteitszaak.
- De inhoudelijkheid van de, in beslotenheid mondeling verstrekte en uitgewisselde informatie aan de Raad.
- De in het verleden naar mij als toenmalig collegelid, naar nu blijkt, onvolledig en onjuist verstrekte informatie over benoemde integriteitszaak.
- Het feit, dat het Bestuur van Gemeentebelangen in de afgelopen bestuursperiode, middels een indringende brief aan de Voorzitter van de Raad, haar grote zorgen heeft uitgesproken over de handelingen en het functioneren van betrokken en bedoelde bestuurder. De raad, naar nu blijkt, blijkt nimmer in kennis gesteld te zijn van deze brief en ook niet, hetzij vertrouwelijk of niet vertrouwelijk, op de hoogte is gebracht van de vervolgacties hierop.
 
- Ondanks het feit dat de Raad, mede door de brief van de CdK van december 2013 j.l., waarin hij Burgemeesters met klem vraagt integriteit een zeer belangrijk afwegingspunt te laten zijn in de benoemingsprocedure van de toekomstige wethouders, de coalitie en de Voorzitter van Raad deze aanhangige integriteitskwestie totaal negeren. (De fractie van Gemeentebelangen, zal naar mijn informatie, de CvK op de hoogte brengen omtrent deze kwestie en de gang van zaken in de afgelopen Raadsvergadering).
 
- De constatering dat twee van de vijf politieke partijen mij voor stemming hebben aangegeven daarom tegen de benoeming te zullen stemmen van betrokken wethouder en de meerderheid van de leden van de overige fracties, voor de besloten vergadering niet op de hoogte waren van benoemde integriteitszaak.
 
Bovenvermelde ontwikkelingen en gebeurtenissen zijn voor mij, onverkort, de aanleiding geweest tot dit besluit. Niet meer en niet minder.
 
De, naar nu blijkt, onvolledig en onjuiste aan mij aangereikte informatie, heeft als gevolg gehad, dat ik, als toenmalig mede-Collegelid, niet de juiste inschatting heb kunnen maken over de aard om omvang van deze integriteitszaak, betreffende mijn Collegabestuurder en daardoor niet de alertheid heb kunnen betrachten, die van mij verwacht mag worden als verantwoordelijk bestuurder.
 
Ik bied de toenmalige en huidige Gemeenteraad hiervoor mijn excuses aan en vraag U, als voorzitter van de Raad,dit over te brengen.
 
Tot slot wil ik u bedanken voor de samenwerking en het in mij gestelde vertrouwen. Het was mij een eer de burgers van de Gemeente Woudrichem te mogen dienen.
 
Met vriendelijke groet,
Bas de Peuter

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.