vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Hemeldauw: derde roman van Marianne Grandia 'ontroerend'

7 mei 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Hemeldauw ligt in de winkel. Het derde boek van Marianna Grandia uit Woudrichem. Om dit te vieren, is er voor en met de schrijfster op donderdagavond 8 mei ur een feestje in Utrecht. Dan zal ook het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan haar zus Rieteke Hoogendoorn-Grandia, aan wie (naast haar moeder) de roman ook is opgedragen. Eerder verschenen van haar Witter dan sneeuw en Lenteregen, die beide keren werden bekroond met de Publieksprijs Christelijk Boek.

Marianna Grandia laat op haar website weten: 'De avond wordt opgeluisterd met een mini-psalmenconcert van Peter en Carine van Essen en Rob Vermeulen. Wil je deze avond graag bijwonen? Stuur me dan even een mailtje (marianne@mariannegrandia.nl), dan zorg ik dat je een uitnodiging krijgt, zodat je je kunt aanmelden.

DV Donderdagmorgen 15 mei 10.00 uur is er nog een Hemeldauwfeestje, bij Moving-On in Sleeuwijk die op die dag voor het eerst de deuren van haar nieuwe winkelpand openzet (dubbel feest dus :)) Bij deze presentatie kun je je onaangekondigd binnenlopen.'

Inhoud
Met Hemeldauw zet Marianne opnieuw een prachtig en ontroerend verhaal neer. Roos en haar oudere zus Marga verschillen van elkaar als dag en nacht. Wanneer ze hun moeder naar een verpleegtehuis moeten brengen, worden de verschillen pijnlijk duidelijk. Als hun moeder haar spraakvermogen verliest, voelt Roos zich geroepen om haar stem te zijn. Als haar man zich echter steeds meer aan de zijde van Marga schaart, en ook haar broer Jan-Jaap haar weinig steun biedt, gaat Roos op zoek naar een bondgenoot. Die vindt ze in Martijn Mengels, die jarenlang de buurman van haar ouders is geweest.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.