zaterdag 20 april 2024

Achilles verliest laatste thuiswedstrijd seizoen

6 mei 2014 (door AalburgNet)

VEEN - Achilles Veen heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. De Zwaluwen stapte na een spannende slotfase als winnaar van het veld.

Achilles begint slecht aan de wedstrijd er wordt veel balverlies geleden. In de 7e minuut van de wedstrijd krijgt de Zwaluwen de eerste kans van de wedstrijd. Deze gaat maar net voorlangs. Exact 7 minuten later komt de Zwaluwen bijna op voorsprong doordat Achilles bijna een eigen doelpunt maakt. De bal gaat maar net naast. De Zwaluwen heeft het meeste balbezit, creëeren kansen, maar echt gevaarlijk zijn ze niet. Terwijl er voor de Zwaluwen toch het een en ander op het spel staat.

Kans
Pas in de 28e minuut dient de eerste kans van de wedstrijd voor Achilles zich aan. Kees Schellekens geeft de bal goed voor op Teun Verlouw. Hij blijft goed aan de bal, maar zijn poging belandt uiteindelijk in de handen van de keeper. Na deze kans komt Achilles beter in de wedstrijd. Ze gaan beter voetballen, de passes komen weer aan. En er worden kansen gecreëerd. In de 34e minuut geeft Jasper Camphens de bal goed voor op Erwin Verbruggen. Die krijgt de bal niet helemaal goed onder controle. De keeper van de Zwaluwen kan op tijd op ingrijpen. Maar in de rebound kan Erwin Verbruggen het nog een keer proberen, maar ook deze kans mislukt. De bal wordt verwerkt tot een hoekschop. De hoekschop wordt genomen door Teun Verlouw. De bal wordt maar net naast gekopt.

Vlak voor rust krijgt de Zwaluwen een kans op de openingstreffer. Door een klein foutje van Gordillio Clemens kan de Zwaluwen doorlopen op Guido van Sant. Die hierdoor moet ingrijpen. Hij is eerder bij de bal dan de Zwaluwen en schopt de bal weg. De bal komt voor de voeten de Zwaluwen, maar voordat ze kunnen uithalen herstelt Gordillio Clemens zijn fout door de bal weg te schoppen. We gaan rusten met een stand van 0-0. We hopen op een betere tweede helft.

Na drie minuten voetballen in de tweede helft komt de Zwaluwen op 0-1 voorsprong. Ze krijgen een hoekschop en kunnen de bal daarna vrij inkoppen. Maar lang kan de Zwaluwen niet genieten  van de voorsprong, want in de 52e minuut maakt Erwin Verbruggen op schitterende wijze de 1-1. Vijf minuten later kan Ayden Kuipers de 2-1 maken, maar zijn inzet gaat over. Ondanks dat Achilles in de tweede helft de betere ploeg is, komt de Zwaluwen in de 59e minuut op 1-2 voorsprong. En weer moet Achilles op zoek naar de aansluitingstreffer. En dan gaan ze doen ook. In de 62e minuut is het even druk voor het doel van de Zwaluwen. Achilles probeert de bal er via diverse mogelijkheden in te krijgen, maar hij wil er niet in.

Toch komt Achilles voor de tweede keer deze middag terug in de wedstrijd. In de 70e minuut krijgen ze een strafschop wegens hands. Sezer Sulun gaat achter de bal staan en schiet de bal koelbloedig achter de doelman van de Zwaluwen. De stand is weer gelijk. De kansen vliegen over en weer. In de 72e minuut stopt Guido van Sant een inzet de Zwaluwen. Een aantal minuten is het de keeper van de Zwaluwen die moet ingrijpen. Thijs Burgmans kan goed opkomen, en komt uiteindelijk voor het doel van de Zwaluwen. Hij wil de bal in de korte hoek schieten, maar de keeper let goed op.

Blessuretijd
Er staan nog 10 minuten te spelen op de klok. En deze 10 minuten zijn zeer vermakelijk. Beide ploegen krijgen diverse kansen om de overwinning naar zich toe te trekken. Maar het lijkt erop dat de punten verdeeld gaan worden. Maar niets is minder waar. In blessuretijd geeft de Zwaluwen, Achilles de genadeslag. Waar een paar seconden eerder de scheidsrechter had moeten fluiten voor een overtreding van de Zwaluwen, maar de Zwaluwen via een snelle counter de beslissende 2-3. Achilles is verslagen.

Achillles heeft zich na de slechte start in de 1e helft, zich goed weten te herpakken. Ze waren in de 2e helft zelfs de betere ploeg. Ze hebben geknokt voor wat ze waard zijn. Ze zijn tot twee keer toe teruggekomen in de wedstrijd. Maar ze worden uiteindelijk toch verslagen. De Zwaluwen is erg blij met de overwinning. Door deze overwinning doen ze nog mee om de periodetitel. Volgende week wacht de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Ze gaan op bezoek bij het al gedegradeerde Oranje Wit. We hopen dat jullie dan allemaal weer aanwezig zijn, om onze jongens voor de laatste keer dit seizoen aan te moedigen, zodat de punten mee naar Veen worden genomen. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Stadspolders te Dordrecht.