woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Rabobank steekt handen vrijwillig uit de mouwen

6 mei 2014 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Op zaterdag 17 mei 2014 vindt de eerste vrijwilligersdag ‘Samen sterker!’ plaats, waarbij medewerkers, (ledenraads-)leden en de Raad van Commissarissen van Rabobank Altena een dag vrijwilligerswerk doen in het Land van Heusden en Altena. De twaalf Rabobanken uit de kring Zuidwest Nederland richten zich vanaf 2014 in het bijzonder op het stimuleren van zorg en leefbaarheid in hun regio. Dit thema past uitstekend in een tijd waarin ‘de vergrijzing’ en ‘de participatiemaatschappij’ veelbesproken onderwerpen zijn.

Op 17 mei bundelt Rabobank Altena zijn krachten om goede lokale initiatieven te ondersteunen. Er zijn zeven projecten waar de vrijwilligers aan de slag gaan. Denk hierbij aan het opknappen en onderhouden van het schoolplein van Basisschool De Regenboog in Nieuwendijk, van de tuin van De Herbergier in Dussen en van het terrein van Beachsport Vereniging Werkendam. De bewoners van zorgcentrum Goezate worden getrakteerd op een kopje koffie op de Hoogstraat in Werkendam, de bewoners van zorgcentrum De Lemmenskamp krijgen een rondleiding in De Nieuwe Es in Sleeuwijk en de bewoners van zorgcentrum Altenahove gaan naar de film bij Hollywoud in Almkerk. Voor de bewoners van SOVAK wordt ook een leuke dag georganiseerd. Rabobank Altena ondersteunt deze initiatieven omdat hierdoor de samenleving goed blijft functioneren. Het leefbaar houden van vooral de kleinere kernen is van groot belang.

Samen sterker!
De vrijwilligersdag laat iedereen ervaren hoe laagdrempelig en leuk het is om vrijwilligerswerk te doen en het brengt mensen dichter bij elkaar. Bovendien maakt Rabobank Altena zo haar coöperatieve betrokkenheid en onderscheidend vermogen meer zichtbaar en voelbaar. Samen bereik je nou eenmaal meer dan alleen!
 

(Foto Rabobank Almkerk - Een foto uit de archieven, maar treffend bij het onderwerp - Foto AltenaSteden.net)

Lees meer over:

Altena Rabobank samen sterker
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.