vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Burgemeester onthult nieuwe logo Stichting Kunst

28 april 2014 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Zaterdagmiddag 3 mei om 15.00 uur zal burgemeester Noordergraaf van Woudrichem bij het Regionaal Centrum van Kunst en Ontwikkeling (R.C.K.O.) het nieuwe logo van Stichting Kunst onthullen.  

Met deze onthulling heeft Stichting Kunst niet alleen een nieuwe uitstraling, maar door deze handeling van de burgemeester wordt tevens het nieuwe onderkomen officieel in gebruik genomen. Als klap op de vuurpijl zal de stichting deze gelegenheid ook aangrijpen om een gevarieerde tentoonstelling met meer dan 30 werken van start te laten gaan.
Dit drievoudige feestje zal uitbundig worden gevierd met een hapje en een drankje. Een ieder wordt dan ook van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn.

Doorstart
Stichting Kunst is destijds opgegaan in het voormalige Kunstcentrum Toon uit Gorinchem. Toen Toon ophield te bestaan, zijn een aantal activiteiten ondergebracht bij andere organisaties. Dat gold echter niet voor de schilderactiviteiten. Na inventarisatie en overleg werd door cursisten besloten om weer als zelfstandige stichting verder te gaan. Makkelijker gezegd dan gedaan. Naast de financiële en administratieve rompslomp moest er een onderkomen worden gezocht voor de meer dan veertig (!) schilders. Aanvankelijk werd een vrijgekomen atelier van het R.C.K.O. gehuurd. Al snel bleek echter dat het succes van de nieuwbakken stichting zo groot was, dat het bijna letterlijk uit het atelier ‘barstte’. In overleg met Jaap Verhoeven, eigenaar van het pand aan de Nijverheidstraat 3, werd besloten om een extra  deel van de bovenetage te verbouwen tot atelier; nu het grootste atelier van het R.C.K.O..

Toekomstplannen
Inmiddels wordt er meer dan alleen maar geschilderd. Zo leert een rondje door het atelier dat er ook een zeer verdienstelijk pastelkunstenaar lid is van de stichting. Op de tentoonstelling is te zien dat vele stromingen zijn vertegenwoordigd; van herkenbaar figuratief tot extreem abstract. Dit typeert de stichting. Voor komend seizoen zit een uitbreiding van het bestaande cursusprogramma in de pen. Daarnaast wil de stichting beginnen met o.a. kunstbeschouwing en beeldhouwen.

Wie wil is komende zaterdagmiddag van harte welkom bij alle andere feestelijkheden op de eerste etage van het pand van Verhoeven Verf en Wand aan de Nijverheidstraat 3 in Giessen. De tentoonstelling is, behalve op zondag, tot eind juni dagelijks te bezichtigen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.