donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Maar Dert Vlaander, hij ploegde voort...

26 april 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Wie naar het verloop van de Aalburgse coalitievorming kijkt, zou zo maar eens aan de bekende Ballade van den boer kunnen denken van de Nederlandse dichter/schrijver Werumeus Buning: 'Maar de boer, hij ploegde voort...'

Dat valt ook te zeggen van SGP-formateur Dert Vlaander: 'Maar Dert Vlaander, hij ploegde voort...' Schijnbaar onverstoorbaar en dwars door alles heen timmert hij de Aalburgse coaltie in elkaar, ondanks afhaken van de Christenunie en later het CDA. Onvermurwbaar ruilde Vlaander even later de VVD in voor De Aalburgse Alliantie (DAA) die direct victorie kraaide en een innige, 'constructieve' vriendschap sloot met 'draaikont' Ideaalburg.
Nu lijkt het beoogde gemeentebestuur rond burgemeester Naterop toch van de grond te komen. SGP, Ideaalburg, BAB en DAA liggen kennelijk voldoende op één lijn en blaken van zelfvertrouwen: 'It giet oan...' Het ploegen van boer Vlaander ging over in zaaien en naar het lijkt, kan hij binnenkort zijn politieke oogst binnenhalen.

Oogsten
In een persbericht zaaide Vlaander de volgende woorden: 'In een open en constructief gesprek hebben de (bovengenoemde - red.) vier partijen overeenstemming bereikt en zijn hoofdpunten van het beleid in de voorliggende periode besproken. De wethouderskandidaten zijn niet gewijzigd en de heren Prosman, Sheikkariem en Bouman  zullen in de raadsvergadering van 29 april als kandidaat wethouders voor benoeming worden voorgedragen. Tevens zal tijdens deze vergadering het hoofdlijnenakkoord worden aangeboden. De raad krijgt de gelegenheid om dit tot zich te nemen en in de dagen erna aanvullende punten aan te leveren.'

Tijdens de raadsvergadering van 27 mei 2014 is het oogsttijd voor boer Vlaander. Zijn ploeg gaat aan de kant en op die avond wordt het definitieve coalitieakkoord, al dan niet aangevuld met punten vanuit de overige partijen, voorgelegd aan de raad. Dinsdag 29 april worden de nieuwe wethouders benoemd en beëdigd en zullen de hoofdlijnen van het akoord worden toegelicht.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.