vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Alles kids op succesvolle Dag van het Landschap

25 april 2014 (door AalburgNet)

ALTENA - Traditiegetrouw organiseren Brabants Landschap en het IVN op Tweede Paasdag gratis wandelexcursies in tien verschillende natuurgebieden. Dit jaar stond de ‘Dag’ in het teken van 'geuren en kleuren'. Mede dankzij het warme weer en de vele kinderactiviteiten werden meer dan 4000 bezoekers geteld. 

Met het thema ‘geuren en kleuren’ namen de boswachters en gidsen van IVN en Altenatuur de wandelaars mee naar buiten om de natuur op een andere manier te leren kennen. Ook aan de kleine natuurliefhebbers werd gedacht.  Door verschillende manieren aan  te bieden om kinderen in contact te brengen met de natuur, zoals met een insectenspel, het aaien van lammetjes en een verhalenverteller waren er dit jaar meer gezinnen.

Tijdens de ‘Dag’ ging op Fort Altena de nieuwste natuurfilm van Mark Kapteijns in première. De film ‘Groesplaat, strandleven aan de rivier’ biedt een kijkje in het leven van een aantal markante rivierbewoners, zoals de bever en de rivierrombout. De film behoort tot een reeks natuurfilms die Brabants Landschap sinds een paar jaar uitbrengt op dvd, als privilege enkel voor haar beschermers. Voor meer informatie zie www.brabantslandschap.nl.

Startsein
Voor Brabants Landschap is de Dag van het Landschap het startsein voor een seizoen vol excursies, activiteiten en natuurevenementen. Bijzonder is de jaarlijkse Open Dag van de eendenkooi in het Pompveld (Babyloniënbroek) op 17 mei. Datzelfde weekend is er rond Bergen op Zoom van alles te doen tijdens de ‘Brabantse Wal Dag’.  Tot slot bevinden zich in de gebieden van Brabants Landschap een aantal infocentra waar de recreant na een wandeling heerlijk kan vertoeven in de exposities of natuurbioscopen. Kijk op www.brabantslandschap.nl voor alle activiteiten en de infocentra. 

Mensenwerk
De prachtige provincie Noord-Brabant, met haar diversiteit aan landschappen, is nog het thuis van vele vrij levende planten- en diersoorten. Dit komt onder andere doordat Brabants Landschap ruim 17.000 hectare bos, heide, ven, zandverstuiving, beek- en rivierdalen, landgoederen, boerderijen, forten en kastelen met zorg beheert. Daarnaast zet Brabants Landschap zich in voor behoud, herstel en ontwikkeling van de biodiversiteit buiten de beschermde natuurgebieden. Een groot netwerk van enthousiaste vrijwilligers helpt mee met de bescherming van weide- en akkervogels, uilen, amfibieën en vleermuizen.

(Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.