donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie houdt benzinedieven aan door getuigenverklaring

24 april 2014 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Na een goede beschrijving door een getuige en een gecoördineerde achtervolging door de politie, konden afgelopen nacht twee benzinedieven in de kraag worden gegrepen.

Rond 01.00 uur zag een getuige dat twee mannen aan de Bergstraat in Aalburg diesel overhevelde vanuit auto's in jerrycans. Hij belde de politie en kon een goed signalement van de dieven en hun auto doorgegeven. Ook zag hij dat de auto er op een bepaald moment vandoor ging. Zodoende dirigeerde de politiemeldkamer enkele politie-eenheden, waaronder twee motorrijders, naar de uitvalswegen van Aalburg. Een van de motorrijders kreeg de verdachte auto daar al snel in beeld. Toen de bestuurder van die auto door had dat de politie hem op de hielen zat, doofde hij zijn lichten en gaf hij gas.

Achtervolging
In de opvolgende achtervolging werden snelheden tot bijna 200 km/u bereikt. Zodoende verloor de bestuurder van de vluchtende auto op een rotonde van de N267 en de Groenweg de macht over het stuur. Hij reed de berm in en botste tegen een plaatsnaambord. Inmiddels bijgestaan door verschillende politie-eenheden kon de motoragent de benzinedieven (32 en 42) daar aanhouden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.