zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Man bekeurd na rijden zonder helm en met oude kentekenplaat

22 april 2014 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Op de Doornseweg heeft de politie maandagavond 21 april 2014 een 34-jarige inwoner van Nieuwendijk aangehouden. Agenten kwamen de man, die op een bromfiets reed, tegen op de Doornseweg. Hij bleek zonder helm te rijden en had bovendien nooit een kenteken aangevraagd voor zijn vervoermiddel.

Agenten zagen maandagavond 21 april rond 20.45 uur een man zonder helm op een bromfiets over de Doornseweg rijden. Bij een tankstation spraken ze de man aan. Op de bromfiets bleken nog een gele plaat en een verzekeringsplaatje uit 2005 te zitten. De man bleek dus onverzekerd rond te rijden en krijgt hiervoor een bekeuring. Ook krijgt hij een bekeuring voor rijden zonder helm.
 De man had bovendien geen kenteken aangevraagd voor de bromfiets. Hij had de brommer daarvoor bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) voor herkeuring moeten aanbieden, maar gaf aan dat hij de regels van de overheid 'maar onzin' vond en ook niet van plan was zijn bromfiets te laten keuren. De man heeft afstand gedaan van de tweewieler.

Aanvragen
Nieuwe bromfietsen en snorfietsen worden standaard geleverd met een kentekenbewijs en kentekenplaat. Heeft uw brommer of snorfiets nog geen kenteken? Dan moet u een kenteken aanvragen bij een keuringstation van de RDW. De RDW zorgt namelijk voor de registratie en uitgifte van kentekens en kentekenbewijzen
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.